VIDEO | Gheorghiță: Imunizarea de turmă cu Omicron nu face decât să faciliteze acumularea de noi mutaţii a virusului, poate mult mai grave

Publicat: 14/01/2022, 22:27
Actualizat: 14/01/2022, 23:59

Coordonatul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghită, a declarat că varianta Omicron trebuie să fie ținută sub control și în niciun caz nu este adeptul unei „imunizări de turmă” așa cum susțin anumiți specialiști, întrucât un astfel de demers nu ar face altceva decât să faciliteze apariția unor noi variante a virusului SARS-CoV-2.

„Acest potențial avantaj legat de o agresivitate mai mică a virusului față de varianta Delta s-ar putea pierde foarte ușor printr-un număr foarte mare de infectări și tocmai de aceea este important să reducem și să ținem sub control numărul de cazuri. Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Șeful CNCAV consideră greșită imunizarea de turmă cu varianta Omicron, pe care o propun unii specialiști, întrucât un astfel de demers ar putea conduce la apariția unor noi variante a Covid-19, poate unele mult mai agresive, așa cum a fost Delta.

„Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută”, a afirmat Gheorghiţă.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult