GREVĂ ÎN EDUCAȚIE. OUG pentru majorarea salariilor, aprobată. Nicolae Ciucă: „România nu își mai poate permite să țină elevii departe de școală”

Publicat: 01/06/2023, 12:32
Actualizat: 01/06/2023, 15:35

Guvernul Ciucă s-a reunit joi, 1 iunie, în ședință excepțională pentru a aproba o Ordonanță de Urgență legată de noile oferte salariale făcute personalului din sistemul de învăţământ.

Oferta Executivului își propune să detensioneze situația din țară, cu profesorii intrați în a doua săptămână de grevă generală.

Majorări salariale pentru profesori

Astfel, după cum a anunțat chiar premierul Nicolae Ciucă, Executivul a adoptat o OUG privind majorarea salariilor profesorilor.

Participanții la ședința de Guvern au fost prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi, și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Proiectul de OUG propune o majorare a salariilor de bază pentru personalul didactic auxiliar din bibliotecile universitare cu suma de 1000 de lei pentru fiecare angajat, începând cu 1 iunie 2023.

Nicolae Ciucă a declarat că, „fără școală, evoluția nu poate fi posibilă, iar dezvoltarea copiilor nu ar avea predictibilitate”.

Suntem datori ca azi, de ziua lor, de Ziua Copilului, să facem în așa fel încât să le recunoaștem dreptul la educație și să beneficieze de tot ceea ce înseamnă dreptul la școală. 

Eu am convingerea că în aceste aproape două săptămâni (n.r. – de grevă generală) în care ne-am întâlnit am înțeles cu toții că trebuie să înțelegem rolul educației. De aceea, am exprimat disponibilitatea pentru dialog, căci numai prin dialog putem găsi soluții pentru problemele cu care ne confruntăm.

Trebuie să facem în așa fel încât să remediem tot ce s-a întâmplat în acești 30 de ani de educaţie. România nu-şi mai permite să ţină dascălii şi elevii departe de şcoală.

Este dreptul tuturor celor care își desfășoară activitatea în sistemul educațional din România (n.r. – să protesteze). Toți cei din sistemul educațional beneficiază de garanția coaliției de guvernare.

OUG de azi schimbă radical salarizarea în educație. Noua grilă de salarizare este garanția încrederii că discutăm despre un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialog și prin măsurile care se vor lua la nivelul Ministerului Educației și la nivelul Guvernului, astfel încât să asigure derularea procesului de reformă din Ministerul Educației”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

„România nu își mai poate permite să țină dascălii și elevii departe de școală. Sunt examene importante la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat. Sunt convins că prin întâlnirile pe care le vom avea cu reprezentanții sindicatelor din Educație vom reuși să decidem un viitor mai bun pentru copiii noștri” – Nicolae Ciucă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
EXCLUSIV: Mărturia dureroasă a tatălui Laurei, DJ Lalla, la o zi după înmormântare: "Fata mea...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Ora de iarnă 2023. Nu uitați să dați ceasurile înapoi! Când se schimbă ora
Crima de la Mangalia. Cum a ajuns ucigașă Loredana Atănăsoaie
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse