Guvernul nu mai compensează benzina, ci doar motorina! Ce are în plan Executivul

Guvernul nu mai compensează benzina, ci doar motorina! Ce are în plan Executivul
Guvernul nu mai compensează benzina, ci doar motorina! Ce are în plan Executivul / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 19/09/2022, 12:36

Guvernul pregătește o lovitură pentru șoferi: compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani ar urma să fie anulată, dar numai pentru benzină! Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, Executivul are în plan să păstreze doar compensarea cu 50 de bani pentru motorină!

Măsura pare una cu dedicație pentru transportatori, dar chiar și așa ea riscă să fie contestată de mulți șoferi, având o evidentă notă discriminatorie.

De ce „câștigă” motorina

Argumentul pentru care se vrea păstrarea compensării cu 50 de bani a litrului de motorină ar fi acela că, spre deosebire de benzină, prețul la motorină a crescut foarte mult în ultima vreme. Pe de altă parte, dacă se va ajunge și la o scădere a prețului motorinei, atunci va fi anulată și compensarea aceasta.

Totodată, arată sursa citată, în coaliția de guvernare se va discuta și dacă este posibil să se acorde un ajutor mai mare șoferilor, în sensul de majorare a sumei compensate la pompă pentru motorină.

Decizia finală va fi luată luni, 26 septembrie, de către liderii coaliției de guvernare. Măsura de compensare cu 50 de bani a litrului de combustibil, care este valabilă până la 1 octombrie 2022, a fost luată de Guvern în luna iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase