Imagini șocante într-un spital din România: Gândaci și mizerie, filmate de o mamă care s-a internat cu copilul / Reacția conducerii unității medicale

Publicat: 22/09/2022, 12:36
Actualizat: 22/09/2022, 12:36

Imagini șocante într-un spital din România. Gândaci și mizerie au fost surprinse într-o filmare făcută de o mamă care s-a internat cu copilul la Spitalul Municipal Dorohoi. Conducerea unității medicale recunoaște cele prezentate opiniei publice și spune că secția e veche de 37 de ani, dar „la ora actuală nu se poate face mai mult”.

Pereți scorojiți, mizerie și… gândaci. În aceste condiții sunt internați copiii la Spitalul din Dorohoi. Totul a fost adus în atenția opiniei publice de o mamă care s-a dus cu cel mic pentru a-l trata.

„Priviți Spitalul Dorohoi ce frumos are tot felul de gândaci pe aici în spital mizerie cât de mult se poate condiții nu sunt, apă caldă nici nu se pune vorba”, a scris femeia pe Facebook.

Problemele nu se opresc aici. Și cadrele medicale are avea probleme în interacțiunea cu pacienții.

„Tu le zici de copil că are febra 39,5 și ea zice nu vezi că am treaba, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră așa mare”, a adăugat botoșăneanca nemulțumită.

Situația este cunoscută la nivelul conducerii

Medicul primar Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, spune că știe care sunt condițiile în acea secție, dar „dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult”.

„Noi nu putem nega acele imagini şi nici nu putem fi ipocriţi să prezentăm tot felul de scuze. Din păcate, situaţia este de aşa natură în momentul de faţă. Pavilionul este dat în funcţiune din 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparaţii în cursul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci. Noi am făcut dezinsecţie şi vineri şi luni.

Facem de câte ori este nevoie, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult. Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până atunci ne descurcăm cum putem. Să închidem secţia de pediatrie nu putem. Ar însemna să trimitem totul la Botoşani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută. Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienţii cât mai bine”, a spus medicul Valerian Andrieş, citat de presa locală

„Avem o anchetă internă”

Referitor la acuzațiile mamei privind atitudinea personalului, managerul spune că există în curs o anchetă internă.

„Copilul a fost tratat cum trebuie şi cu tot ce trebuie. Drept dovadă, a şi fost externat, cu starea ameliorată. În acel moment era un caz foarte grav în secţie şi atenţia personalului era îndreptată spre acel copil. Iar copilul doamnei nu avea în niciun caz febra atât de mare cum a afirmat dumneaei. Avem însă o anchetă internă şi vom lămuri toate aspectele”, a adăugat Valerian Andrieş.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase