Prima pagină » Actualitate » Locuiești la bloc? Această greșeală poate atrage o amendă de până la 5.000 de lei

Locuiești la bloc? Această greșeală poate atrage o amendă de până la 5.000 de lei

Locuiești la bloc? Această greșeală poate atrage o amendă de până la 5.000 de lei
Amendă de până la 5.000 de lei pentru cei care locuiesc la bloc, dacă nu respectă legea / sursă foto: colaj Envato

Locatarii de la bloc trebuie să respecte o serie de reguli de conviețuire, pentru a nu atrage sancțiuni și pentru a nu-i deranja pe ceilalți. Există și situații în care greșelile unui locatar pot atrage o amendă de până la 5.000 de lei. Informațiile se regăsesc mai jos.

Există o serie de interdicții impuse prin lege pentru persoanele care locuiesc la bloc. Printre acestea se numără și cele legate de aplicarea unor modificări fără consimțământul administrației / asociației de proprietari sau procurarea unor aprobări de la autoritățile locale.

Amendă de până la 5.000 de lei pentru cei care locuiesc la bloc, dacă nu se conformează în fața legii

Locatarii de la bloc trebuie să respecte legea în vigoare. În caz contrar, aceștia pot atrage amenzi de mii de lei. De exemplu, locatarul care dorește să aducă modificări exterioare ale clădirii, precum închiderea unui balcon, trebuie să ceară aprobare. Orice intervenție asupra fațadei clădirii necestă o aprobare de la autoritățile locale și asociația de proprietari. Cei care nu se conformează pot fi sancționați cu o amendă de până la 5.000 de lei.

Printre modificările ce pot fi aduse fațadei blocului se numără: închiderea unui balcon, montarea aparatelor de aer condiționat, instalare de gratii la feronerie. Astfel de modificări necesită aprobare, arată stiripesurse.ro.

Astfel de autorizații de construcție sunt necesare pentru a avea o asigurare că modificările aduse (de exemplu, închiderea balconului) nu vor compromite integritatea clădirii. De asemenea, aceste modificări trebuie să fie conforme cu reglementările urbanistice. Locatarilor nu li se permite instalarea unor gratii metalice sau alte structuri care nu au aviz. De asemenea, este interzisă modificarea aspectului fațadei, incluzând textura sau culoarea.

Citiți și:

Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii

Codul Rutier 2025. Amendă de până la 1.215 lei pentru șoferii care fac această greșeală când parchează

Orașul în care apa a ajuns să coste 15,63 de lei pe metru cub. ”E foarte scump”

Dotări auto OBLIGATORII pentru șoferi în 2025. Ce AMENZI riscă cei care nu se conformează

Sursă foto: colaj Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele