Lovitură pentru Alexandru Arșinel. Contractul actorului cu Teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit: „L-am condus 20 de ani”

Lovitură pentru Alexandru Arșinel. Contractul actorului cu Teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit: „L-am condus 20 de ani”
Lovitură pentru Alexandru Arșinel. Contractul actorului cu Teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit: „L-am condus 20 de ani” / Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Publicat: 28/01/2022, 07:28
Actualizat: 30/01/2022, 10:04

Contractul actorului Alexandru Arșinel cu teatrul „Constantin Tănase” nu a mai fost prelungit, printr-o decizie semnată de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Actorul este supărat și spune că a mai trecut prin asemenea momente, când nu s-a simțit bine, dar asta nu înseamnă că nu mai poate juca pe scenă.

Nu mai vrea să joace în altă parte

„Eu acum doi ani am făcut o cerere de a mă retrage din funcţia de director, considerând că poate fi preluată mai departe, cu pricepere, avânt şi cu mine lângă, de Vasile Muraru. Am trecut prin câteva momente în care nu m-am simţit bine şi nici acum nu mă simt prea bine, dar asta nu însemna că nu aş mai putea să joc. Am condus 20 de ani acest teatru. Sunt în conducerea lui de 40-50 de ani. Urma să se prelungească de fiecare dată contractul de către directorul teatrului, nu se ocupa primarul cu treaba asta, dar anul ăsta, la începutul anului, a ieşit o hotărâre a Primăriei prin care toate funcţiile sunt aprobate personal de primarul general. Domnia sa a hotărât să nu mai prelungească decât cu două luni de zile contractul. Nici nu mai joc în altă parte, nu mai vreau.

„Sunt un nume în teatrul românesc”

Iubesc acest teatru şi am contribuit serios la consolidarea lui, şi artistic şi fizic. Am fost foarte ataşat, chiar dacă am avut momente mai dificile din punct de vedere al sănătăţii. Primarul general nu a răspuns la niciuna dintre adresele directorului, care a vrut o motivare pentru decizie. Nu am înaintat eu nicio adresă, pentru că mi s-a spus că primarul nu răspunde. De 60 de ani joc în teatrul ăsta, mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă când mă mai vede. Nici nu m-a chemat să îmi explice. Poate nu are ce să îmi spună. Oricum, nu s-a terminat teatrul cu Alexandru Arşinel, dar sunt un nume în teatrul românesc”, a declarat Alexandru Arşinel, la postul de televiziune Realitatea PLUS.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 82 de ani, a activat peste 60 de ani în Teatrul „Constantin Tănase”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult