Maia Sandu, ținta unui nou atac al Kremlinului. Ce a deranjat-o pe Maria Zaharova: „Lipsă elementară de tact”

Maia Sandu, ținta unui nou atac al Kremlinului. Ce a deranjat-o pe Maria Zaharova: „Lipsă elementară de tact”
Maia Sandu, pregătită pentru o întâlnire cu Vladimir Putin | Foto - Profimedia Images
Publicat: 24/05/2022, 09:25

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova afirmă că reacția Maiei Sandu la felicitarea adresată de către Vladimir Putin cu prilejul „Zilei de 9 mai” este una nepotrivită.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, spune că, printr-un asemenea comportament, liderul de la Chișinău a dat dovadă de „lipsă elementară de tact”.

„Am atras atenția asupra declarațiilor neprietenoase ale președintelui R.Moldova, Maia Sandu… Comentând mesajul adresat de către președintele Rusiei cu ocazia celor 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, șeful statului moldovenesc a declarat « Noi nu avem nevoie de felicitări, avem nevoie de pace». Este evident faptul că declarațiile sunt inadecvate și lipsite de tact”, relevă comentariul lui Zaharova.

Aceasta a declarat că felicitarea a fost adresată în primul rând „„cetățenilor R.Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și urmașilor acestora, care cinstesc istoria și faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor săi”.

Oficialul rus a subliniat că în mai multe localități din Republica Moldova au avut loc marșuri comemorative.

„Poziția adoptată de către președintele Moldovei reprezintă un semnal foarte alarmant ce reprezintă o deraiere continuă a conducerii moldovenești de la relațiile pozitive acumulate între Rusia și Moldova”, precizează Zaharova.

Maia Sandu a comentat acid scrisoarea oficială a liderului rus trimisă de 9 mai, anunțând că nu are nevoie de felicitări de la Putin.

Zaharova s-a mai plâns că din cauza protestelor din fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, misiunea diplomatică nu poate activa în regim normal.

Aceasta pune la îndoială angajamentul real al Republicii Moldova față de statutul de neutralitate, respectarea drepturilor omului, precum și față de parteneriatul cu Rusia, transmite deschide.md.

Maia Sandu spune că nu există riscul extinderii războiului: „Cred că suntem în siguranță”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a transmis joi cetățenilor de dincolo de Prut că nu trebuie să se teamă de o agresiune rusă împotriva țării lor în viitorul apropiat.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult