Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce conțin conservele de ton cumpărate de clienți din supermarketuri. În plus, a precizat de ce recomandă ca acest produs să fie consumat. Iată detaliile mai jos, în articol.
Medicul Mihaela Bilic a explicat de ce conservele de ton nu ar trebui ignorate, atunci când mergem la cumpărături, în supermarket. Medicul nutriționist a precizat că indiferent de conserva de pește aleasă de consumator (ton, sardine, șprot, hering, macrou), aceasta reprezintă o sursă de Omega-3. În plus, este un aliment sățios sau dietetică, mai ales dacă este consumată varianta în sos tomat.
„Conserva de pește, un produs care merită mai multă atenție. M-am gândit că nu strică să vă fac o mică recomandare: nu desconsiderați conservele de pește, sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3. Fie că este vorba de ton, sardine, șprot, hering sau macrou, o conservă de pește e sățioasă, dietetică (dacă o luați în saramură sau în sos tomat, nu în ulei) și gata gătită!”, a precizat medicul Mihaela Bilic.
Dr. Mihaela Bilic a explicat de ce a recomandat consumul de conserve de pește
Medicul nutriționist a mai precizat că o conservă cu sardine ar putea acoperi necesarul zilnic de calciu pentru un adult. De asemenea, a mai susținut că varianta de pește în sos tomat poate favoriza absorția fierului în organism. Peștele conține acizi grași esențiale și minerale importante pentru corpul uman.
„Scăpați de mirosul peștelui în bucătărie, o luați ușor cu voi la birou, o mâncați ca atare sau o puneți peste o salată, paste, orez etc. Pentru doar câțiva lei primiți proteine de înaltă calitate, acizi grași esențiali (cu maxim de Omega-3) și toate mineralele importante.
Trebuie știut că o conservă mâncată cu tot cu oase (de ex. sardine) acoperă necesarul zilnic de calciu pentru un adult, calciu extrem de ușor de absorbit și de folosit în organism. Iar varianta în sos tomat favorizează și absorția fierului. Prin urmare aveți toate motivele să tineți în cămară câteva conserve de pește. Sunt o soluție de rezervă sănătoasă și hrănitoare pentru zilele când nu aveți chef de gătit”, a mai precizat dr. Mihaela Bilic pe Facebook, în urmă cu mulți ani.