VIDEO | Marcel Ciolacu, mirat de posibila remaniere a ministrului Apărării: ”Îl văd pe domnul Dîncu aici și văd că nu e remaniat”

Publicat: 12/08/2022, 16:31
Actualizat: 17/08/2022, 14:16

Aflat la Complexul Sportiv Polivalent din Bistrița, președintele PSD l-a întrebat în plină conferință de presă pe ministrul apărării: ”Vasile, tu ești remaniat?”

Deși nu a oferit garanții asupra faptului că nu vor exista remanieri în Guvern, Marcel Ciolacu a dat asigurări atât presei cât și ministrului prezent la discuție că el nu are cunoștință despre o posibilă schimbare a lui Vasile Dîncu.

”Dar cine să fie remaniat? Vasile tu ești remaniat? Dar cine a anunțat remanierea? A anunțat prim-ministrul? De la UDMR s-a anunțat vreo remaniere? Eu nu pot să vă promit că nu mai există remanieri, pentru că e un lucru firesc. Personal nu am vorbit pe această temă și-l văd pe domnul Dîncu aici și văd că nu e remaniat” a răspuns amuzat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a discutat și despre situația economică a țării, afectată de criza energetică: ” O mare componentă a crizei energetice nu ține de România. Este adevărat că inflația a fost influențată în primul rând de criza energetică. Noi avem o OUG care limitează și a funcționat. Suntem singurul stat european care a oferit și către mediul de afaceri aceste facilități. Sunt ferm convins că totul este perfectibil. Cum s-a ajuns aici? A fost o guvernare de dreapta care a droit să liberalizeze prețurile, inițiativă lăudabilă, dar nu trebuia pusă în practică în acest mod haotic și fără instrumente. Nu avem mari modificări de făcut pe termen scurt pentru că s-a mai făcut o greșeală imensă tot în guvernarea trecută: s-a dat liber ca toată energia să fie vândută dinainte și ne aflăm în situația ca toată energia pe anul acesta să fie deja vândută” a completat Ciolacu.

Declarațiile președintelui PSD vin pe fondul unor zvonuri care susțin că Ciucă îi va remaina pe miniștrii Vasile Dîncu, Virgil Popecu și Eduard Novak din cauza scandalurilor din coaliție.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase