Pentru că e vară, mulți caută soluții pentru a slăbi rapid și pentru a avea siluetă la plajă. Pentru asta, Mihaela Bilic propune „dieta săracului”, o dietă cu care slăbești 30 de kilograme în șase luni.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai renumiți nutriționiști din România, promovează această dietă, una simplă, dar eficientă, pe care o numește „dieta săracului”. Dieta este foarte ușor de ținut și promite să topească kilogramele, fără suplimente costisitoare. Iată ce presupune dieta săracului!
Acest regim alimentar se bazează pe ciorbă, un preparate tradițional românesc, aparent banal.
„O dietă cu atât de multe proteine și pe o perioadă lungă trebuie cu supraveghere medicală. Dar, altfel, până acolo, eu aș spune hai să facem dieta omului sărac care mănâncă ciorbă de două ori pe zi”, a spus Mihaela Bilic.
În această dietă, pe lângă cele două porții zilnice de ciorbă, dimineața se poate consuma o cafea cu lapte. Totodată, în meniu se mai pot introduce și salate sau preparate ușoare.
„Eu zic că slăbești, în șase luni de zile eu cred că slăbești, nu știu, poate 30 de kilograme. Înainte să vă duceți să faceți operație de tăiere de intestine, faceți această experiență voi pentru voi.
În psihologie se spune că orice schimbare trebuie, adică perseverența trebuie să fie de 100 de zile pentru că se spune că doar atunci e schimbare. 100 de zile raportate în tot ce înseamnă un an de zile cu tot ce înseamnă și Paște și Crăciun are 365, măi, 100 de zile nu e un capăt de țară”, a mai spus Mihaela Bilic.
Tot Mihaela Bilic susține că trebuie să consumăm un cistron mare de supă caldă, indiferent dacă este dulce sau acră, cu sau fără carne, cu sau fără cartofi, cu sau fără orez sau paste făinoase.
„Fie că e ciorbă de perișoare, de fasole cu afumătură sau supă cremă de morcov, ciorba este alimentul ideal pentru slăbit: ține de foame câteva ore bune și are doar jumătate din numărul de calorii al unui fel principal. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp!
Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit dulce sau sărat: nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți”, a spus nutriționista Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic mai susține că zahărul trebuie limitat sau chiar eliminat din alimentație.
„Nu consumați niciun lichid care are calorii: nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Consumați fructele ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cât despre prăjituri, o dată sau de două ori pe săptămână, ca premiu sau recompensă. Ajustați dimensiunea porției și încercați ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre!”, a conchis medicul nutriționist Mihaela Bilic.
CITEȘTE ȘI: