VIDEO | Motivul pentru care ministrul Mediului, Tanczos Barna, lucrează iarna la doar 15 grade Celsius. Nu are legătură cu economia de energie

Publicat: 01/10/2022, 21:00
Actualizat: 01/10/2022, 23:40

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat sâmbătă seara, la un post TV de știri, că iarna în biroul său sunt doar 15 grade Celsius. El spune că doar la această temperatură poate să lucreze cel mai bine.

„De 20 de ani de administrație publică, în timpul iernii stau într-un frig greu de suportat pentru colegii mei. Este temperatura care îmi place mie și la care pot să lucrez cel mai bine, dar n-am pretenția de la toți colegii să suporte temperaturile care sunt în biroul meu”, a precizat ministrul, la Antena 3.

Așadar, decizia sa nu are legătură cu economia de curent electric, dar politicianul a confirmat că în ministerul pe care îl conduce au fost luate măsuri pentru reducerea consumului de energie.

„În minister am luat câteva măsuri prin care putem să reducem consumul de energie electrică. Am schimbat de relativ mult timp becurile, deci acolo nu mai putem să luăm măsuri. Peste 80% din becurile din minister sunt becuri cu consum redus, dar vom schimba programul de lucru, vom trece începând cu 1 octombrie la un program de iarnă. Începem la ora 8 și terminăm mai repede astfel încât să reducem consumul de energie electrică și am luat măsuri pentru a elimina risipa. La sfârșitul programului, toate becurile trebuie să fie extinse în tot ministerul. Noi am afișat aceste reguli, să spun așa. Sunt șapte la număr în instituție. Am comunicat că toți angajații și sunt convins că toți vor respecta aceste reguli noi și risipa va fi eliminată în mare măsură și în același timp sunt convins că reducerea de 10 % se poate realiza pur și simplu printr-o atenție sporită, pur și simplu prin eliminarea consumului nejustificat”, a mai declarat ministrul Mediului.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase