Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă consumul de mâncare gătită acasă, pregătită cu ingrediente simple, naturale, proaspete. Iată mai jos, în articol, motivul pentru care propune consumul zilnic al acestui tip de hrană.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce ar fi indicat să se consume mâncare gătită acasă. Au trecut mai bine de două săptămâni de la sărbătorile ortodoxe de iarnă, iar unele dintre persoane au acumulat kilograme în plus. Deși sunt gustoase, consumul mâncărurilor pline cu grăsimi sau al produselor dulci ar putea favoriza creșterea în greutate. Motiv pentru care specialiștii în nutriție vin cu recomandări pentru cei care vor să își recapete silueta.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat faptul că acest tip de mâncare poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Prin mâncarea gătită acasă se poate „controla cantitatea de zahăr și grăsime”, potrivit nutriționistului.
„Și sănătos, și de slăbit! Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care să fie? V-ați săturat sau ați eșuat cu încercări de tipul «vreau să slăbesc» sau «vreau să mănânc sănătos»? Iată o sugestie care poate să funcționeze: vă propun ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze. Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!”, a precizat dr. nutriționist Mihaela Bilic.
Vezi și Mănânci conserve de ton din supermarket? Mihaela Bilic a spus adevărul: Ce conțin, de fapt
Mâncarea gătită acasă poate oferi beneficii organismului / sursă foto: Envato
Medicul nutriționist a recomandat să se renunțe la „ronțăială”, la consumul produselor dulci sau sărate, care sunt mâncate, de obicei, în lipsa senzației de foame. De asemenea, recomandă să spunem „adio mâncatului pe fugă sau pe pilot automat” sau în alte situații care pot dăuna sănătății.
„Spui ADIO tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care nici măcar nu le considerăm mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi! Spui ADIO mâncatului pe fugă sau pe pilot automat, tolănit în canapea, plictisit în fața unui ecran, iritat și agitat în trafic, obosit și nemulțumit la birou. Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă… un obicei care trebuie recăpătat!”, a continuat medicul, pe Facebook.
De asemenea, Mihaela Bilic a mai precizat că produsele ambalate ar fi precum un „concentrat de calorii”, din care ar lipsi „ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa!”. Medicul nutriționist recomandă consumul de ciorbă și tocăniță, de exemplu. A mai preciat că aceste două mâncăruri „le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită «cheltuiala» de calorii”.
Sursă foto: Envato / captură video Pro TV