EXCLUSIV | Motivul șocant pentru care Ana a revenit în locul în care, cu nouă luni înainte, fusese sfâșiată de câini. „Acest principiu i-a adus, din păcate, sfârșitul”

EXCLUSIV | Motivul șocant pentru care Ana a revenit în locul în care, cu nouă luni înainte, fusese sfâșiată de câini. „Acest principiu i-a adus, din păcate, sfârșitul”
Publicat: 24/01/2023, 08:00

Ana Oros Daraban, femeia ucisă de câini fără stăpân, pe un teren din zona Lacul Morii, ar fi avut un motiv precis pentru care a continuat să alerge în aceeași zonă în care, cu nouă luni înainte, fusese atacată de două haite și rănită foarte grav. În același timp, medicii legiști care au făcut necropsia au descoperit o mulțime de răni care descriu dramatismul ultimelor clipe de viață ale femeii.

Medicii legiști au stabilit că Ana Oros Daraban a murit după ce unul dintre câinii care au atacat-o, sâmbătă, i-a secționat artera femurală, dar au descoperit pe tot corpul și o mulțime de răni care descriu momentele cumplite pe care le-a trăit în ultimele clipe de viață.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, necropsia femeii, în vârstă de 44 de ani, a evidențiat că animalele au perceput-o ca pe pradă. Câinii au prins-o mai întâi de picioare, după care au încercat s-o sfâșie, mușcând-o de cap, de față, de mâini și de alte părți ale corpului, apoi au tras de ea ca niște sălbăticiuni aflate la vânătoare.

”Deși avea aceste probleme, Ana era luptătoare, nu suporta să aibă teamă de ceva”

Surse din rândul apropiaților Anei Oros Daraban au declarat, pentru Gândul, că după ce a fost atacată prima dată, în 20 aprilie 2022, de câinii fără stăpân care umblă în haite de-a lungul malului Lacului Morii, în apropiere de Chiajna, femeia a suferit cumplit. Pe lângă operațiile pe care le-a suportat, în condițiile în care avea mușcături adânci pe picioare, pe mâni și pe cap, aceasta a fost nevoită să-și părăsească și apartamentul.

În urmă cu nouă luni, în dimineața zilei în care a plecat să alerge, Ana a lăsat apa caldă să curgă, pentru că dorea să fie cald în baie, după alergare. Pentru că nu a mai ajuns acasă, apa a curs zile în șir, iar apartamentul s-a inundat. Din cauza faptului că parchetul s-a umflat și a făcut mucegai, medicii i-au spus că locul nu este potrivit pentru o persoană care are mai multe răni, care trebuie îngrijite să nu se infecteze. Ca urmare, aceasta ar fi stat o vreme, după externare, în casa fostului ei soț, care locuiește împreună cu fiul lor.

Ulterior, femeia a revenit acasă, însă probleme de sănătate erau departe de a fi complet rezolvate, în condițiile în care urma să mai sufere unele operații estetice.

„Deși avea toate aceste probleme, Ana era o luptătoare. Nu accepta să aibă teamă de ceva, mai ales că, de la primărie, ar fi fost informată de faptul că problema câinilor fără stăpân ar fi fost rezolvată în zona respectivă. Spunea că, așa cum omul scăpat de la înec nu ar trebui să se teamă de apă, nici ea nu trebuia să se teamă de câinii care o sfâșiaseră. Până la urmă, acest principiu i-a adus, din păcate, sfârșitul”, au povestit prieteni de-ai Anei.

Femeia a continuat să alerge în zona în care mai fusese atacată pentru a-și învinge frica. Sâmbătă dimineață, nu se luminase încă bine atunci când a ajuns pe câmpul dinspre dig. Din negura dimineții, au apărut, lătrând, siluetele unor câini. Haita a înconjurat-o repede, iar Ana a retrăit drama prin care trecuse cu nouă luni înainte.

ASPA a ridicat aproximativ 20 de câini

Dacă prima dată, femeia a avut noroc cu intervenția unui biciclist, de această dată, singurul martor, un bărbat care alerga și el în zona Lacul Morii, nu a mai apucat s-o salveze. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că martorul a fost audiat și le-a povestit anchetatorilor cum a fost înconjurată și atacată de o haită mare de câini.

Reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) ar fi reușit să ridice din zona respectivă în jur de 20 de câini, însă niciunul nu ar avut, în zona botului, urme vizibile de sânge. Sursele citate au mai spus că niciunul dintre acești câini nu are crotal.

Ana Oros Daraban avea 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucureşti și voluntar la mai multe asociații şi ONG-uri care se ocupă de protecția mediului, iar ironia sorții face ca femeia să fi lucrat la Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase