Nicușor Dan, întrebat dacă s-a gândit să-și dea demisia după moartea Anei Oroș: „Am un mandat și încerc să mă țin de el”

Publicat: 30/01/2023, 17:09
Actualizat: 30/01/2023, 18:38

Nicușor Dan promitea, în 2012, la GÂNDUL LIVE, că va demisiona din funcția de primar general. Întrebat dacă mai este valabilă promisiunea, acesta a declarat că are un mandat de care încearcă să se țină.

Întrebat dacă s-a gândit la demisie după ce o femeie a murit ucisă de câini, Nicușor Dan a declarat că are un mandat de care încearcă să se țină.

„Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”, este răspunsul primarului general al Capitalei.

Nicușor Dan a semnat, în 2012, un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă în primele 6 luni de mandat nu sunt strânși „în totalitate” câinii de pe străzi
Nicușor Dan a semnat, în 2012, un angajament că demisionează din funcția de primar general dacă în primele 6 luni de mandat nu sunt strânși „în totalitate” câinii de pe străzi

Nicușor Dan a precizat că problema demisiei se punea în anul 2012, în momentul în care pe străzile din București erau aproximativ 65.000 de câini.

Cum explică Nicușor Dan atacul maidanezilor: „La câțiva metri de locul tragediei era cadavrul unui măgar”

Întrebat câți câini mai sunt liberi pe străzile Capitalei, Nicușor Dan a spus: „Doar câteva zeci de câini sunt liberi pe străzi”.

„Pe măsură ce există sesizări, ei sunt capturaţi de ASPA şi de cei de la Primăria Sectorului 1 şi Primăria Sectorului 5. (…) Nu a existat niciodată o întrerupere a activităţii de capturare a câinilor de pe domeniul public. Corpul de Control verifică activitatea ASPA şi cum a reacţionat la sesizări.

Sunt 14 prinzători ai ASPA, în acest moment. În adăposturile ASPA, 1.600 de locuri ocupate din 1.800. Spunem de ani de zile că degeaba capturăm câini de pe străzi dacă nu rezolvăm problema înmulţirii necontrolate din bucureşti şi Ilfov.

În acea zonă au fost prinşi 120 de câini, după tragicul accident au fost prinşi toţi câinii din zona Lacul Morii şi după câteva zile au revenit. Cum putem opri asta? Să controlăm înmulţirea câinilor. PMB a făcut campanii de microcipare şi sterlizare gratuită, însă au dat rezultate parţiale”, a adăugat el.

Primarul a mai spus că tragedia s-a produs pe un teren privat, care aparține unei societăți comerciale, care nu era îngrădit sau salubrizat, iar, la câțiva metri de locul unde Ana Oros a fost ucisă, se afla cadavrul unui măgar, „probabil mort cu una-două zile înainte”.

„Probabil că asta a și declanșat instinctul de proprietate sau reacția acelei haite de câini”, a mai spus Nicușor Dan.

Citește și:

Imaginile adevărului: Aici sunt promisiunile lui Nicușor Dan, din 2012 până în 2020. Ce soluții fanteziste avea edilul în urmă cu 11 ani, și care este în prezent realitatea tristă a Bucureștiului

Nicuşor Dan: „Avem un val de câini care încep să fie abandonaţi de proprietari”

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei. „Nicușor Dan trebuie să-și dea demisia. 36 de ore i-au trebuit să afle despre femeia ucisă de câini pe Lacul Morii”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase