Nuțica a fost diagnosticată la spital cu faringită și a murit acasă după patru zile, în urma unui infarct. „Ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!”

Nuțica a fost diagnosticată la spital cu faringită și a murit acasă după patru zile, în urma unui infarct. „Ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!”
Sursă foto: HotNews
Publicat: 03/12/2021, 15:12
Actualizat: 03/12/2021, 15:14

Nuțica Baluș, o femeie de 67 de ani din Bacău, a murit acasă, pe 16 octombrie, la câteva zile distanță după ce a fost dusă  cu ambulanța la spital. Medicii i-au pus diagnosticul de faringită și au trimis-o înapoi acasă, dându-i un tratament cu antibiotic și Nurofen. Peste patru zile, femeia a murit în urma unui infarct masiv, iar medicii de pe ambulanță nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Dorian Ilie, fiul Nuțicăi Baluș, a declarat pentru HotNews.ro că mama sa a fost consultată, pe 12 octombrie, în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului în care lucrase o viață ca asistentă în secția de Pediatrie de doctora L. C. V., pe care o acuză că i s-a adresat Nuțicăi Baluș pe un ton zeflemitor și disprețuitor.

„Mama s-a așezat pe pat și a intrat în stop cardiorespirator”

Ajunsă în triaj, a fost preluată de doctorița L. C. V., care, pe un ton zeflemitor și disprețuitor, i-a spus «Doamnă, ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!».I-au fost efectuate câteva investigații medicale, printre care și o electrocardiogramă care fie nu a fost niciodată citită, fie a fost citită în mod eronat. Mama a fost externată cu diagnosticul de faringită, i s-a dat un tratament cu Nurofen și cu un antibiotic și a fost trimisă acasă.În următoarele 2-3 zile, starea ei a fost una relativ stabilă și chiar ameliorată, însă 4 zile mai târziu, pe data de 16 octombrie, în jurul prânzului, în timp ce eram în casă, mama s-a așezat pe pat și a intrat în stop cardiorespirator”, a declarat Dorian Ilie pentru HotNews.

Acum, fiul Nuțicăi Baluș, Dorian Ilie, spune că vrea să se facă dreptate după moartea mamei sale. A depus o plângere la Colegiul Medicilor și spune că va depune una și la spital și se va adresa și instanței.

Jurnaliștii de la HotNews.ro mai precizează că l-au contactat pe managerul Spitalului Județean Bacău, Adrian Popa, care a promis că va reveni cu un punct de vedere pe acest subiect.

Totodată,  Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bacău, a declarat pentru sursa mai sus citatată că unitatea medicală nu a fost depusă până în acest moment nicio reclamație împotriva doctoriței, iar spitalul ”s-a autosesizat din presă”.

Fiul Nuțicăi Baluș a depus o plângere pentru malpraxis împotriva doctoriței L. C. V. la Colegiul Medicilor.

S-a depus și la noi o plângere, am discutat și am decis să trimitem plângerea la Colegiul Medicilor Vaslui, unde este membră”, a declarat Marilena Căliman, președintele Colegiului Medicilor Bacău.

Citește și 

EXCLUSIV | Ana a murit fulgerător, la câteva ore după operația pe creier. Soțul acuză cadrele medicale de neglijență: „Am ajuns să duc colivă la biserică pentru soția mea de 32 de ani”

EXCLUSIV | Cazul dramatic al fetei paralizate după operația pe inimă. Se caută din nou vinovații pentru cele 12 minute în care creierul nu i s-a oxigenat și a ajuns ”o legumă”