O tânără din Alba care născuse recent acasă a murit, după ce eforturile medicilor de a o SALVA au eșuat. Femeia refuzase anterior să meargă la spital

Publicat: 05/02/2023, 18:35
Actualizat: 05/02/2023, 18:52

O femeie de 33 de ani, care născuse acasă, în localitatea Scărișoara, în urmă cu trei zile, a murit, în pofida intervenției medicilor care au fost chemați în ajutor. Femeia refuzase să nască în spital.

Un echipaj SMURD din cadrul Stației de pompieri Câmpeni, în cooperare cu o ambulanță SAJ cu medic au fost solicitați sâmbătă să intervină în localitatea Scărișoara la un caz medical (persoană inconștientă).

„Din cauza drumului greu accesibil și a zonei înzăpezite au fost suplimentate forțele de intervenție cu 1 APIC și 1 UTV (autoșenilată) de la Stația de Pompieri Câmpeni pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării și transportul persoanei la ambulanță. Persona a fost preluată de către pompierii militari și predată echipajelor medicale. Este vorba despre o persoană de sex feminin, aproximativ 33 ani care a născut acum 3 zile ( a 7-a sarcină)”, se arată într-un comunicat.

Tinerei i s-au acordat îngrijiri medicale de către echipajul SAJ cu medic, însă nu a mai putut fi salvată.

Totodată, a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni și nou-născutul, în vârstă de 3 zile, în vederea evaluării medicale al acestuia. Sugarul a fost transportat la CPU Câmpeni de către echipajul SMURD. Acesta este conștient, fără probleme medicale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase