Oana Roman, revoltată după ce a primit factura la gaze. Suma pe care vedeta trebuie să o plătească pe luna decembrie

Oana Roman, revoltată după ce a primit factura la gaze. Suma pe care vedeta trebuie să o plătească pe luna decembrie
Sursa foto: Instagram Oana Roman
Publicat: 09/01/2022, 09:49

Oana Roman a rămas uimită când a primit factura la gaze și a văzut cât trebuie să plătească, doar pe luna decembrie. Fiica lui Petre Roman și-a exprimat nemulțumirea pe una dintre rețelele de socializare, unde mai mulți fani i-au dat dreptate.

Totul s-a scumpit! Aproape dublu! Ceva horror. Gazele luna asta au venit fix la dublu față de anii trecuți. Benzina, produsele alimentare sau de curățenie. Unde vom ajunge? Salariile oamenilor nu s-au dublat. Și voi simțiți că s-a dublat tot?”, a spus Oana Roman pe Instagram.

Ce sumă are de plătit vedeta pe luna decembrie

Ulterior, vedeta TV a oferit într-o intervenție telefonică, la Antena 3, mai multe detalii despre costurile facturii. Dacă în anii trecuți plătea aproximativ 800 lei, anul acesta factura a crescut la 1.500 lei, doar pentru luna decembrie.

„Eu am o casă foarte mare şi noi suntem la a treia iarnă în această casă şi pot să compar. În primele două ierni, în decembrie, plăteam aici 700-800 lei, iar anul acesta, pe decembrie, factura a venit aproape 1.500 lei, deci practic s-a dublat preţul facturii”, a spus Oana Roman, sâmbătă, la Antena 3.

Fiica fostului premier al României Petre Roman susţine că are un contract nou, însă va merge să ceară explicaţii la firma respectivă.

Ministrul Popescu, nemulțumit de furnizorii de energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit, miercuri seară, la Digi24, despre cum se aplică legea pentru compensarea facturilor și plafonarea prețurilor la energie

Acesta a spus că nu este mulțumit de furnizori, având în vedere reclamațiile oamenilor privind facturile mari iar în acest sens ANPC va demara un control „să vedem exact cine și cum a aplicat această lege, să vedem dacă au aplicat plafonări, compensări, pentru că nu putem lăsa furnizorii să facă de capul lor aplicarea sau neaplicarea acestei legi”.

Oamenii trebuie să știe că atât pentru energie electrică, cât și pentru gaze naturale, există un plafon peste care nu se poate factura, indiferent de oferta pe care o primesc. La energie electrică este prețul de 1 leu/kw, cu absolut toate taxele incluse iar la gaze naturale este prețul de 0,37 lei/kw cu toate taxele incluse. Acestea sunt tarifele maxime pe care le pot plăti oamenii. Dacă au prețul mai jos decât plafonul, atunci nu li se poate aplica decât compensarea, dacă se încadrează în limita de consum, iar dacă se încadrează în limita de consum trebuie să aibă și compensarea în factură”, a afirmat, la Digi24, Virgil Popescu.