VIDEO. Peste 1.300 de kilograme de materiale pirotehnice, ridicate de polițiștii din Capitală

Publicat: 08/12/2022, 11:57

Peste 1.300 de kilograme de materiale pirotehnice au fost ridicate de polițiști, în urma unor percheziții făcute în Capitală.

Miercuri, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au verificat modul de respectare a legalității comercializării bunurilor din categoria celor prevăzute în Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, în mai multe zone din Capitală.

În urma a două acțiuni au ridicat peste 1.300 de kg. de articole pirotehnice.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la o adresă din Sectorul 4, unde existau date și indicii că s-ar desfășura activități infracționale pe linia nerespectării regimului materiilor explozive.

La percheziții au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 1.200 de kg. de articole pirotehnice, deținute în mod ilegal de către un bărbat, de 28 de ani”, a transmis Poliția Capitalei.

La acțiune au participat și luptători de la DOS

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6, cu sprijinul polițiștilor Secției 25, au depistat, în Sectorul 6, doi bărbați, de 20, respectiv 25 de ani, în timp ce ofereau spre vânzare aproximativ 100 de kg. de articole pirotehnice”, menționează sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase