Peste 3.000 de lei amendă încasată de Primăria Brașov în urma accidentului în care 17 autoturisme au fost implicate

Publicat: 05/12/2022, 18:52

Primăria Brașov a fost amendată de Poliția Brașov cu suma de 3.045 de lei în urma carambolului în care au fost implicate 17 autoturisme. 

Poliția Brașov a finalizat ancheta privind accidentul în lanț care a avut loc ieri dimineață pe podul de la Dârste. Autoritățile au constatat că administratorul drumului se face vinovat pentru accident. Ca urmare, Primăria Brașov a fost amendată pentru că nu a menținut drumul într-o stare bună. Amenda a fost de 3.045 de lei.

Poliția Brașov a emis un comunicat în care a declarat: „Ca urmare a evenimentului rutier care a avut loc pe podul din zona Dârste în dimineața zilei de 4 decembrie 2022, în care mai multe vehicule s-au tamponat și au fost avariate, administratorul drumului public a fost amendat pentru neasigurarea viabilității carosabilului, în conformitate cu OUG nr 195/2002.”

Un accident în lanț a avut loc pe un pod situat pe DN1 duminică (4 decembrie). În carambolul creat în localitatea Dârste, la ieșirea din Brașov pe sensul de mers spre București, au fost implicate 17 autoturisme, printre care și o ambulanță. Cauza accidentului ar fi poleiul.Accidentul nu s-a soldat cu victime.

Se pare că șoferii implicați circulau regulamentar, însă ”gheața neagră” sau „(black ice – cum apare în bordul mașinilor)” este fenomenul meteo care dă senzația șoferului că asfaltul este doar ud, nu şi îngheţat, iar acest lucru se datorează faptului că bulele de aer din apa înghețată sunt foarte rarefiate, ceea ce face ca pojghiță să fie extrem de transparentă și periculoasă.
Sursa: Digi24
Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase