Polițiștii au aflat adevăratul motiv pentru care Alberto Grasu și oamenii lui au devastat vila în care au petrecut de Revelion

Publicat: 06/01/2022, 18:15

Poliștii Secției 14 au stabilit motivele pentru care trapper-ul Alberto Grasu și grupul său de prieteni ar fi distrus o vilă situată în apropiere de Palatul Parlamentului, pe care o închiriaseră pentru petrecerea de Revelion. În urma audierilor, o parte dintre tinerii care au fost prezenți în locația respectivă au explicat ce a declanșat furia generală a petrecăreților.

Proprietarul unei pensiuni din București a anunțat Secția 14 cu privire la faptul că mai multe persoane cărora le închiriase vila pentru petrecerea de Revelion, i-ar fi devastat vila. Clienții distruseseră mobilierul, toaletele, aruncaseră de la etaj unul dintre televizoare și făcuseră găuri în pereți, pagubele fiind evaluate la aproximativ 30.000 de euro.

Polițiștii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, iar o serie de imagini făcute publice de proprietar au dus, repede, la identificarea unuia dintre petrecăreți, cunoscut ca interpret de muzică trap, sub numele de scenă de Alberto Grasu.

După ce presa a relatat în legătură cu prezența acestuia la petrecere, cântărețul a postat pe Instagram un mesaj în care a menționat că nu are nicio legătură cu eventualele distrugeri, despre care nu știe nimic, iar legat de faptul că unul dintre invitați apare înarmat cu o macetă, acesta a explicat că era vorba despre „un cuțit pentru tăiat tortul”.

Câteva ore mai târziu, acesta a ajuns la sediul Secției 14, pentru audieri. În aceeași zi, în fața anchetatorilor a mai dat declarații un trapper cunoscut printre fanii acestui gen muzical sub numele de Nicu Adetu.

Au vrut să se răzbune

Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițiștii Secției 14 au reușit să identifice 15 din cele aproximativ 20 de persoane care au participat la petrecere. Dintre acestea, 11 au fost deja audiate, dintre acestea patru minori și 7 majori, acestea fiind, spun polițiștii, persoanele care au organizat petrecerea, dar și participanții principali .

Sursele citate au precizat, pentru Gândul, că tinerii s-au apucat să devasteze vila respectivă din răzbunare. Aceștia au explicat că erau deja beți când s-a spart o țeavă de apă care „le-a stricat petrecerea” după care s-ar fi înfuriat după o discuție telefonică pe care au avut-o cu proprietarul, care le-ar fi explicat că nu poate să-i ajute, în condițiile în care era Revelionul, iar el era plecat să petreacă la Poiana Bașov.

În același timp, spun anchetatorii în urma audierilor nu s-a putut stabili dacă persoanele interogate ar fi consumat droguri sau alte substanțe psihotrope și nici faptul că distrugerile ar fi fost premeditate.

La rândul său, Iancu Babu, proprietarul pensiunii a spus că în casă ar fi fost găsite urme ale unor țigări cu marijuana. Acesta a menționat că pagumele se ridică undeva la 30.000 de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult