VIDEO | Poluare pe Dunăre cu produse petroliere, pe o suprafață de 6 km. Ar putea apărea probleme legate de alimentarea cu apă, în zona afectată

Publicat: 06/12/2022, 19:40
Actualizat: 06/12/2022, 19:52

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Timișoara – Serviciul Teritorial al Poliției De Frontieră (STPF) Mehedinți, au acționat marți, 6 decembrie, la ora 15.00, pentru luarea măsurilor ce se impun ca urmare a observării de către echipajul ambarcațiunii MAI 4106 a unor irizații petroliere pe fluviul Dunărea.

În urma efectuării cercetărilor, s-a constatat că pata de petrol se întinde pe o suprafață de 6 km pe fluviul Dunărea, de la km fluvial 936 până la ecluza Porțile de Fier I.

Polițiștii de frontieră din cadrul Biroului Supraveghere și Control Naval au informat Garda de Mediu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ISU Drobeta, Căpitănia Drobeta și Apele Române pentru a acționa cu produse biodegradabile, urmând a se stabili sursa poluării.

Din cauza acestei poluări s-a luat decizia ca stația de captare a apei din fluviu să fie oprită, pentru a nu contamina echipamentele și rețeaua de alimentare.

Autoritățile precizează că rezerva de apă actuală e suficientă pentru alimentarea în zona afectată, până la ora 22.00, după care ar putea apărea probleme. Recomandarea lor pentru locuitori ar fi ca apa să fie folosită cu moderație.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase