Povestea șocantă a Angelei Neamțu din Valea Seacă, „femeia care doarme cu câinii”

Povestea șocantă a Angelei Neamțu din Valea Seacă, femeia care doarme cu câinii
Publicat: 30/03/2023, 08:56
Actualizat: 30/03/2023, 08:59

O femeie de 76 de ani din județul, fostă asistentă medicală, duce o viață extrem de grea după ce ani la rând și i-a petrecut ajutând oamenii în spital. La bătrânețe însă a ajuns să nu aibă ce pune pe masă sau cu ce se încălzi.

Angela Neamțu are 76 de ani și este din comuna Valea Seacă, jedețul Iași. Toată viața a lucrat ca asistentă medicală în Spitalul Municipal Pașcani, de unde s-a pensionat. Acum trăiește în niște condiții greu de imaginat și se chinuie să facă rost de o pâine pentru a supraviețui.

Angela Neamțu, cunoscută de către săteni drept „femeia care doarme cu câinii”, este pensionară, dar a ajuns la mila oamenilor din cauza faptului că nu beneficiază nici măcar de un leu din pensia pentru care a muncit.

„E tare greu când ești singur și nu te caută nimeni, când nu ai la cine striga, dacă te doare ceva sau dacă vrei să împarți bucuria. De multe ori stau și mă uit peste gard, în speranța că azi va veni cineva și la mine, până atunci mai vorbesc cu cățeii, ei mă ascultă mereu și parcă îmi înțeleg suferința”, povestește femeia, cu lacrimi în ochi pentru BZI.

Ea își amintește cu nostalgie de vremurile pe care le-a trăit în spital. Aceasta mărturisește că a învățat zi și noapte pentru a putea lucra în domeniul medical, deoarece pe vremea ei foarte puțini alegeau această meserie.

Femeia a ajuns în această situație după ce o nepoată i-a luat cardul de pensie și acum nu mai știe nimic despre aceasta, iar din cauza faptului că nu se poate deplasa singură și nu are puterea de a face toate demersurile pentru a obține unul nou, își plânge amarul zilnic, în fața câinilor cu care își împarte viața și a icoanelor.

„Bucuria mea este să mă mai duc la biserică. Îmi place să mai ies din casă, să văd oameni, chiar dacă îi văd cum se uită la mine, că nu am cele mai frumoase haine și poate nici nu miros atât de bine. Dar, la vârsta pe care o am, atât mi-a mai rămas”, mai spune cu tristețe femeia.

Angela Neamțu: „Mi-am pus gardul pe foc”

Cel mai greu i-a fost iarna acesta pentru că nu a avut bani cu care să-și cumpere lemne, din acest motiv nici nu mai are gard, deoarece toate scândurile au fost puse pe foc împreună cu cartoane găsite pe stradă. Femeia încearcă să se îngrijească de curtea și locuința ei, însă a ajuns la capătul puterilor, după atâția ani de muncă și atâtea zile în care nu a avut ce să pună pe masă.

„Nu mă plâng de nimic, doar că în tinerețea mea nu m-aș fi gândit niciodată că voi ajunge așa. Îmi este rușine numai când mă gândesc cine am fost și cum am ajuns. Acum ești respectat, doar cât timp ai ceva de oferit, când nu mai ai, lumea uită de tine. Dar în viață nu le poți avea pe toate, așa că primesc tot ce-mi dă Dumnezeu, fără să mai întreb de ce”, adaugă cu tristețe ieșeanca ce se chinuie să supraviețuiască de pe o zi pe alta.

Pornind de la cazul Angelei Neamțu, BZI a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe fosta asistentă medicală. Astfel că cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Corina Caragea, cu un alt bărbat! În timp ce soţul ei locuieşte în Germania, ea...
FOTO. Imaginile momentului cu Mădălina Ghenea! Ce a făcut în loja iubitului bulgar, alături de...
O femeie condamnată că și-a omorât cei patru copii a fost eliberată după 20 de...
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Noul VOLKSWAGEN s-a dat ca PÂINEA CALDĂ. Sold out în 8 minute
Calendar ortodox 6 iunie 2023. Ce sfânt este sărbătorit astăzi, în marțea după Rusalii:
„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză...
A găsit o cameră ascunsă în casa străbunicii. Ireal ce a descoperit înăuntru
Ce s-a găsit la 4.000 de metri sub apă și NU VOR SĂ ȘTII?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
HALEP e în culmea fericirii! Anunțul venit ACUM: A DEMONSTRAT
Breaking News. Crima din sectorul 4. Ce face mama fetei și cine e suspectul principal
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu familia Vulpiței și a lui Viorel Stegaru. Zvonurile care circulă prin...