(UPDATE) VIDEO – Nicolae Ciucă a vizitat INDAGRA 2022, cel mai mare târg agricol din România. Anunțul premierului pentru fermierii afectați de secetă

Publicat: 29/10/2022, 18:12
Actualizat: 30/10/2022, 09:35

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, sâmbătă, cel mai mare târg agricol din România, INDAGRA 2022, eveniment care se desfășoară la Romexpo, în perioada 26-30 octombrie. După ce a vizionat exponatele, premierul a stat de vorbă cu oamenii prezenți la eveniment.

UPDATE: Nicolae Ciucă: Pentru noi, securitatea alimentară și cea energetică sunt prioritare în perioada ce urmează

„Am participat la cel mai important eveniment agricol din România, Indagra. De această dată am renunțat la întâlnirile oficiale și am mers între oameni pentru a discuta și a lua seamă la problemele cu care se confruntă în activitatea lor.

Am întâlnit mulți fermieri, oameni pasionați de agricultură, oameni cu afaceri în domeniu, și m-am bucurat de deschiderea lor și de dialogul normal, de la om la om.

Pentru noi, securitatea alimentară și cea energetică sunt prioritare în perioada ce urmează. Avem mai multe scheme de ajutor pentru fermieri și sunt în discuție altele, pentru cei afectați de secetă, dar și pentru a veni în sprijinul crescătorilor de vaci de lapte”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Nicolae Ciucă a imortalizat momentul prezenței la INDAGRA pe contul său de Facebook, unde a postat o fotografie și mai multe hashtag-uri prin intermediul cărora a anunțat că susține agricultura, este alături de fermieri și că vor fi promovate produsele românești.

În cadrul aceluiași eveniment, premierul a acordat și un interviu unui post de specializat pe agricultură, prin intermediul căruia a firmat că există voință politică în privința acordării despăgubirilor de secetă pentru fermieri.

Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii așteaptă centralizarea tuturor datelor legate de secetă, precum și rectificarea bugetară, după care va veni cu o schemă de ajutor de stat.

„Am discutat în Coaliție, am discutat în Guvern, iar domnul ministru Daea a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute, am discutat toate aspectele legat de cum putem să acoperim pierderile din această vară cauzate de secetă, inclusiv pentru crescătorii de animale, pentru că și ei au o problemă legată de asigurarea furajelor. A rămas ca în momentul în care reușește să aibă toate datele, date care sunt legate și de noua rectificare, să putem să asigurăm fondurile necesare. Există voința politică, există decizie politică în acest sens, așteptăm Ministerul Agriculturii să vină cu schema de ajutor”, a precizat premierul Nicolae Ciucă în exclusivitate pentru AGRO TV.

INDAGRA 2022, cel mai mare târg agricol din România

Târgul INDAGRA, organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, se desfășoară în perioada 26-30 octombrie 2022, în cadrul centrului expozițional Romexpo – Pavilionul B1. precum și platformele exterioare 1, 2, 4, 10, 11, 12, 13, V5, V6.

Expoziția prezintă cele mai noi tendințe din domeniul agriculturii viticolturii, horticolturii și zootehniei, adresându-se companiilor de profil din Romania și din străinatate.

În aceeași perioadă cu INDAGRA, are loc și târgul cu tematică complementară INDAGRA FOOD, un târg internațional pentru industria alimentară.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase