Probă-cheie în dosarul morții Raisei, fetița spulberată pe trecerea de pietoni de un polițist. Noi imagini au fost surprinse de o cameră de bord

Probă-cheie în dosarul morții Raisei, fetița spulberată pe trecerea de pietoni de un polițist. Noi imagini au fost surprinse de o cameră de bord
Publicat: 28/01/2022, 15:15
Actualizat: 28/01/2022, 20:00

Poliţistul care a produs accidentul în urma căruia Raisa, o fetiţă de 11 ani, a murit a fost chemat la Brigada Rutieră pentru a participa la expertiza tehnică a maşinii pe care o conducea. Între timp, anchetatorii au o nouă probă-cheie: o șoferiță care a filmat accidentul cu camera de bord și care ar urma să fie audiată. Informația a confirmată pentru Gândul de avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis.

În plus, Marina, fetiţa care a supravieţuit accidentului, ar urma să fie audiată în curând, după ce avocatul va stabili, împreună cu procurorul, o dată, mai spune Adrian Cuculis.

Anchetatorii vor analiza noile imagini și o vor audia și pe șoferița care mergea în spatele autospecialei de poliție, condusă de agentul Constantin Popescu.

Cum se va stabili viteza pe care o avea polițistul

Maşina care a lovit-o în plin pe Raisa va fi analizată de specialişti, iar la expertiză va asista şi agentul de poliție care era la volan. Autospeciala urmează să fie ridicată, săptămâna viitoare, din curtea Brigăzii Rutiere și dusă la Registrul Auto Român.

Procedura cerută de procurori trebuie să fie gata în termen de două luni și va stabili inclusiv viteza pe care o avea polițistul.

Vor fi făcute măsurători, care ulterior se vor corela cu raportul IML și cu cercetarea la fața locului. În urma acestei proceduri, se va stabili viteza exactă pe care o avea în momentul accidentului”, spun surse din anchetă, pentru Gândul.

Agentul de poliție Constantin Popescu este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Polițistul, testat la poligraf

Avocatul familiei Raisei a cerut procurorului ca polițistul să treacă printr-un test poligraf, pentru a afla exact ce făcea în timpul accidentului.

Raisa și Marina, ambele în vârstă de 11 ani, au fost lovite în plin de o maşină a Poliţiei, pe 13 ianuarie, în timp ce traversau pe la o trecere de pietoni de pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1. În urma impactului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită și transportată la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. În imagini se vede cum Raisa este lovită în plin de mașina de poliție, care circula cu viteză, și apoi este aruncată pe capotă și purtată circa 50 de metri.

Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri, potrivit anchetatorilor.


Citește și

EXCLUSIV | Mărturia bărbatului care a văzut accidentul provocat de polițist și a stat alături de fetița supraviețuitoare: „A ridicat-o în aer și a mers cu ea pe capotă. Stăteam în fața ei, ca să nu-și vadă prietena întinsă pe asfalt”

EXCLUSIV| Polițistul care a omorât o fetiță când traversa strada a aprins semnalele luminoase după accident – SURSE

VIDEO| Două fetițe, spulberate de o maşină de Poliţie în București. Una dintre ele a murit

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic în care două copile au fost lovite în plin de o mașină de poliție