VIDEO | Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, după arestarea lui Niculae Bădălău: „Am depus o solicitare pentru declanșarea procedurii de revocare din funcția de membru și vicepreședinte al Curții de Conturi”

Publicat: 28/11/2022, 16:52
Actualizat: 28/11/2022, 17:28

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunțat – luni – că social-democrații au cerut conducerii celor două camere ale Parlamentului declanșarea procedurii de revocare din funcția de membru și și vicepreședinte al Curții de Conturi a lui Niculae Bădălău, după arestarea sa preventivă.

„Am depus o solicitare către Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru declanșarea procedurii de revocare din funcția de membru al Curții de Conturi și vicepreședinte a lui Niculae Bădălău. Astăzi dimineață (luni-n.r.) am solicitat demisia domnului Bădălău din funcția de vicepreședinte pentru că noi, PSD, considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curții de Conturi nu va fi afectată, dar pentru că nu am văzut o reacție asupra demisiei, am hotărât să  depunem și această solicitare, în baza art. 140 din Constituția României și art. 50 din Legea Curții de Conturi, aceea de declanșare a procedurii de revocare a domnului Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi”, spune Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu decizia asemănătoare a USR de a solicita revocarea lui Niculae Bădălău, purtătorul de cuvânt al PSD a catalogat gestul lor ca fiind unul demagogic.

„Spre deosebire de Partidul Social Democrat, ei – zilele acestea – au făcut scut în partea celor care au probleme de integritate sau probleme penale. Pot să dau exemplul doamnei Clotilde Armand, al primarului Allen Coliban de la Brașov, primarul Viziteu ș.a.m.d…. pentru că lista la ei este foarte lungă de oameni care sunt în funcții administrative, astăzi, primari de sector sau municipii, care au probleme de integritate sau de natură penală, iar USR a înțeles să îi apere pe aceștia, uitând de «Făra penali în funcții publice»”, a precizat el.

De asemenea, Oprea susține că Bădălău nu este suspendat din funcție, deoarece nu a fost trimis în judecată, ci este doar arestat preventiv.

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistrații Curții de Apel București au admis, luni, propunerea procurorilor DNA, privind arestarea preventivă a lui Niculae Bădălău, acuzat de dare de mită în formă continuată și trafic de influență.

Conform procurorilor, în datele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societăți administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

„În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind «Înființare rețea de alimentare cu apă…», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA), dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urma să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă”, potrivit procurorilor.

În total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului