Regele Charles, dat în judecată de o bucureșteancă din sectorul 6. Românca a cerut ordin de protecție împotriva suveranului britanic.

Regele Charles, dat în judecată de o bucureșteancă din sectorul 6. Românca a cerut ordin de protecție împotriva suveranului britanic.
Publicat: 04/06/2023, 12:00

Regele Charles se află în aceste zile într-o vizită în România, fiind prima vizită de la momentul încoronării pe care suveranul o realizează. Aceasta va dura cinci zile, însă după primirea de la Palatul Cotroceni, vizita va fi una cu caracter privat, potrivit ambasadorului Marii Britanii în țara noastră.

Regele Charles nu s-a sfiit niciodată să spună cât de mult iubește România, ba chiar deține proprietăți în țara noastră de ani buni. Și românii îl apreciează și îl iubesc pe noul rege al Marii Britanii, mai ales că Regele Charles vizitează țara noastră și vorbește cu oamenii simpli, ceea ce îl face extrem de popular.

Însă, există și o româncă care pare că nu îl iubește atât de mult pe rege. Constanța Marta, o bucureșteancă din sectorul 6, l-a dat în judecată pe Regele Charles în anul 2015 (n.r. Prințul Charles la acea vreme) și a cerut magistraților să emită un ordin de protecție împotriva acestuia.
Femeia a cerut judecătorilor din România să îl oblige pe Regele Charles (n.r. prințul Charles la acea vreme) să nu se apropie de ea.
Însă, femeia nu a avut câștig de cauză, cererea sa fiind respinsă de instanța de judecată.

O altă româncă a dat în judecată Coroana Britanică

Mihaela Popa a dat în judecată în anul 2006 o cunoscută firma de audit pentru care lucra în Marea Britanie, motivând că a fost hărțuită sexual de colegi, iar ulterior concediată. Femeiea susținea că un coleg i-ar fi spus că “est-europencele sunt c(*&^”, scrie Cancan.

Așadar, femeia a intentat un un proces în Regatul Unit, îndreptat împotriva companiei, și apoi chiar și împotriva Coroanei Regale, inclusiv a Regelui Charles (Prințul moștenitor la acea vreme), prin care cerea despăgubiri de 40 de milioane de lire, însă cererea i-a fost respinsă.

Membrii Casei Regale din România, acţionaţi în judecată

Tot în anul 2015, aceeași Constanța Marta i-a acționat în judecată pe prinţul Paul, principesa Margareta şi pe nepotul acesteia, Nicolae. Procesele au fost deschise la Judecătoria Sector 6.

Ca și în cazul Regelui Charles, femeia cerea judecătorilor să emită ordine de protecţie împotriva membrilor familiei regale.

Regele Charles, vizită de cinci zile în România

Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri după-amiază, la proprietatea sa din Valea Zălanului, în județul Covasna, unde a fost întâmpinat de mai mulți localnici.

Monarhul britanic efectuează o vizită privată de cinci zile în România, petrecând câteva zile la proprietatea sa din Valea Zălanului, în judeţul Covasna.

Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri, în România, aeronava cu care a venit monarhul aterizând pe Aeroportul Băneasa. Ulterior, Regele Charles al III-lea a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Regele Charles al III-lea a declarat că ”întotdeauna s-a simțit acasă în România”, în discursul pe care l-a susținut vineri la recepția organizată în onoarea sa la Palatul Cotroceni, unde a fost primit de Klaus Iohannis cu onoruri militare. Monarhul britanic și-a început discursul în limba română și a elogiat România, citând versuri din Mihai Eminescu.

În discursul susținut la Cotroceni, la recepția la care au luat parte aproximativ 300 de persoane, Regele Charles a spus că a ajuns iubească România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea, continuând în limba română: ”ţară de glorii, ţară de dor”, cu mențiunea că a parafrazat din Eminescu (”țara mea de glorii, țara mea de dor” în versiunea lui Mihai Eminescu din ”Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”).

Charles al III-lea deţine proprietăţi în România în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, dar şi în satul Viscri (judeţul Braşov), acolo unde se află sediul Fundaţiei Prinţul de Wales. Aici este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Vă recomandăm și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Schimbare majoră pentru pensionarii din România. Ce pregătesc guvernanții în privința vârstei de pensionare
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție de vis! Imagini hot: „Frumusețe stratosferică”
FOTO Elon Musk îl ironizează pe Volodimir Zelenski printr-un meme. Kievul reacționează: „Era băgat în...
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
Cât vom plăti impozit pe un apartament de 2 camere în 2024. Este cea mai...
Medicamente ce te transformă în PIETON dacă ești prins la volan
EXCLUSIV: Mărturia dureroasă a tatălui Laurei, DJ Lalla, la o zi după înmormântare: "Fata mea...
Mărire de până la 30%! Care sunt cele trei scenarii pentru creșterea pensiilor de la...
Asta, DA, răsturnare de situație în showbiz! S-au ÎMPĂCAT după un an în care n-au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Bănuind că în casa ei se petrec lucruri bizare, Victoria a instalat o cameră de...
Au crezut că AU SALVAT un câine neajutorat de pe stradă, dar au aflat la...
Gheorghe Dincă, ELIBERAT! Răsturnare de situație în cazul Caracal
Gabriela Cristea, jignită crunt: „Și ce vrei mamaie, să facă el tot”
Zodiile cu cel mai mare noroc în dragoste în săptămâna 2-8 octombrie 2023. Ce ne...
BANCUL ZILEI. Bulă la service: Am venit pentru o verificare la roată. Nevastă-mea spune că...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse