Românii au crezut că e o eroare! Câți lei costă 1 litru de motorină, benzină și GPL în benzinăriile din Turcia

Românii au crezut că e o eroare! Câți lei costă 1 litru de motorină, benzină și GPL în benzinăriile din Turcia
Românii au crezut că e o eroare! Câți lei costă 1 litru de motorină, benzină și GPL în benzinăriile din Turcia / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 25/09/2022, 10:26

România continuă să mențină unele dintre cele mai ridicate prețuri la combustibili din Europa, chiar dacă nivelul salarial în țară este departe de lefurile din Vest. Nici măcar cu unele state din Est nu ne putem compara, vezi veniturile locuitorilor din țările baltice.

În Turcia, ca să dăm un exemplu, prețul la benzină, motorină și gpl a scăzut constant în ultima vreme.

La unii scad prețurile. În România, tot cu subvenții de la stat!

Dacă la unii au început să scadă prețurile la combustibili, în România, jucătorii din piață continuă să accepte reduceri doar pe baza compensației acordate de stat. Cu alte cuvinte, să suporte statul (tot cetățeanu, într-un final!) orice reducere!

Pe Facebook au început să circule tot felul de fotografii luate din benzinăriile Turciei, iar utilizatorii comentează pe marginea scăderii prețurilor. Stațiile de alimentare din Bodrum și până în Edirne au aliniat prețurile după ce barilul de țiței s-a ieftinit, iar românii care trăiesc acolo sau au tranzitat Turcia confirmă că lucrurile stau întocmai.

Astfel, un litru de benzină se vinde în Turcia cu 19,33 lire, echivalentul a 5,27 lei! Un litru de motorină costă 23,21 lire (6,33 lei), iar gpl-ul, 11,05 lire, adică 3 lei.

„Confirm, sunt aici! Aceleași prețuri de la Bodrum pana la Edirne cu mici variatii în functie de zonă și statie”, a comentat cineva. O altă persoană a confirmat: „Săptămâna trecută, nu mai știu chiar de unde, cred că zona Canakale, am luat motorina cu 6.14 lei”. „În Kemer, saptamana trecută, prețuri la fel la Lukoil, chiar un pic mai mici!”, a anunțat o atltă persoană.

Deocamdată, în România prețurile rămân la un nivel ridicat, deși Guvernul a anunțat recent că prelungește subvenția de 50 de bani acordată la fiecare litru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase