Se conturează tot mai mult ideea unui complice, în cazul dublei crime de la Bran. Ce indicii au anchetatorii

Publicat: 27/01/2023, 22:44
Actualizat: 27/01/2023, 22:50

Procurorii nu au eliminat ipoteza existenței unui complice, în cazul dublei crime din satul Șimon, comuna Bran, județul Brașov. Principalul asuspect în acest caz va fi supus unei expertize psihiatrice, pentru a se afla dacă avea discernământ în momentul în care și-a omorât vărul și pe soția acestuia, dar și dacă ar fi putut acționa singur sau a fost nevoie de existența unui complice.

Principalul semn de întrebare a apărut după ce el a recunoscut doar că a acționat cu un cuțit, însă rezultatul expertizei medico-legale a relevat faptul că victimele au decedat ca urmare a unor lovituri de topor. Mai mult, anchetatorii au descoperit în locuința victimelor amprente și urme de încălțăminte ale unei persoane necunoscute.

„Până în prezent, a fost dispusă expertiza ADN și va fi dispusă și o expertiză psihiatrică. A fost reaudiat suspectul, în principal pentru a i se lua consimțământul la expertizare, dar și pentru a fi verificate diferitele ipoteze despre mobilul faptei născute din probe, dar și din zvonul public. Au fost audiati până acum nouă martori”, a declarat prim procurorul Radu Adrian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, citat de Adevărul.

În urma examenului medico-legal, organele de anchetă au ajuns la concluzia că Alexandra şi Nicu Pepene, din Şimon – Bran, au fost agresaţi cu cuţitul, însă moartea a survenit după ce le-au fost aplicate mai multe lovituri de topor.

De asemenea, Radu Adrian, prim procuror la Parchetul Tribunalului Brașov, a mai precizat faptul că bărbatul suspectat de dublă crimă a lăsat şi un fel de scrisoare justificativă, scrisă pe hârtie, cel mai probabil după comiterea faptelor, din care reiese că starea sa mintală nu era cea firească.

Una dintre menţiuni făcea referire la faptul că a mama sa a ajuns în Rai şi că el va ajunge în Iad. În acel bilet, omul a mai menţionat că soţii pe care i-a ucis i-ar fi făcut vrăji.

„Face referiri la divinitate, în mai multe rânduri. Invocă că i s-ar fi făcut vrăjitorii și că persoanele pe care le-a ucis i-ar fi făcut vrăji. Conținutul pe care îl cuprinde, el folosește timpul trecut, ceea ce pe mine personal mă duce cu gândul că a fost scris postfactum”, declara Radu Adrian, imediat după crime, potrivit Antena 3.

Între suspect și cele două victime existau probleme mai vechi, legate de limita dintre cele două proprietăți, care se învecinează pe o anumită lungime.

Anchetatorii spun că a existat o plângere penală în care suspectul îl acuza pe vărul său că trecea pe terenul suspectului, în timp ce efectua lucrări în zona de la limita celor două proprietăți. De asemenea, mai există un proces pe rol și pentru un teren situat într-o altă zonă.

Cei doi soți au fost uciși în noaptea de 15/16 ianuarie 2023 (duminică/luni), după ce suspectul a forțat ușa din spate a casei și apoi și-a atacat victimele.

Bărbatul ucis era un angajat de la SMURD și trebuia să meargă la serviciu. Un coleg de-al bărbatului, văzând că nu mai ajunge a sunat unul dintre apropiații acestuia, care a vorbit cu mama acestuia și cu cumnata, care era vecină de casă.

Soția bărbatului ucis era asistentă la Spitalul de Copii din Brașov. Aceștia au fost găsiți morți în propria locuință, de cumnata lor.

FOTO & VIDEO – Youtube/Newsbv.ro

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase