În zona Sema Parc din București există un restaurant de tip „all you can eat” (tot ce poți mânca), care oferă mâncare pe săturate pentru doar 39 de lei.
Meniul este foarte bogat și diversificat, de la supe și ciorbe la diferite tipuri de garnituri și produse de post sau din carne, dar și numeroase deserturi, oferta fiind schimbată în fiecare săptămână.
Iată, de exemplu, ce au putut mânca clienții acestui restaurant în perioada 16-20 iunie:
Românii merg tot mai rar la restaurant și plătesc tot mai mult. Țara noastră se află pe locul trei în lume la creșterea cheltuielilor pentru mesele în oraș.
O banală ieșire pentru a mânca în oraș ne costă cu 30% mai mult, față de anii trecuți, iar restaurantele, pizzeriile și cafenelele resimt din plin efectele.
În 2024, o familie din România a cheltuit în medie aproximativ 830 de euro la restaurante, adică aproape 6,2 miliarde de euro la nivel național, o sumă de peste 5 ori mai mare față de acum un deceniu.
Și furnizorii de materii prime spun că resimt scumpirile din meniu. Cea mai mare scumpire este la carnea de vită. Anul trecut era 85 de lei kilogramul, acum este 178.
Conform unui studiu recent, din 80 de țări analizate, România are al treilea cel mai rapid avans din lume în ceea ce privește cheltuielile pentru mesele în oraș, după Turkmenistan și China.