Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei: „În București și Ilfov sunt în prezent 4,5 milioane de locuitori” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Publicat: 05/12/2022, 20:00

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în Capitală sunt patru milioane de oameni care „pun presiune” pe serviciile publice. Fostul administrator public a precizat faptul că numărul locuitorilor din București împreună cu zona metropolitană a orașului este de 4,5 milioane de locuitori. 

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, a vorbit, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, despre numărul de locuitori din Capitală, dar și din zona metropolitană a orașului.

„Din datele măsurate de specialiști, am făcut și eu parte, am făcut studiile cu privire la intrările și ieșirile din București și presiunea pe serviciile de utilitate publică, a reieșit că sunt patru milioane de oameni care se deservesc de serviciile publice din Municipiul București, el fiind proiectat pentru un milion de locuitori. Bucureștiul, fără zona Metropolitană”, a declarat Sorin Chiriță.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Sorin Chiriță a explicat apoi care este numărul locuitorilor din București și zona metropolitană a orașului.

Ce înseamnă zona metropolitană

„Zona metropolitană ce înseamnă?! S-au preluat funcții într-o zonă urbană funcțională, cum este zona metropolitană (…) funcții precum cea de cartier-dormitor, sau de localitate industrială, și ele sunt abordate intergrat (…)

Deci patru milioane de oameni se deservesc de serviciile publice ale Municipiului București. Dacă abordăm și județul Ilfov, tot așa, la nivel informal, sunt undeva la 4,5 milioane de oameni, și mă refer la zona urbană funcțională”, a mai declarat Sorin Chiriță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase