Trenurile groazei. Încă o locomotivă a luat foc în mers, pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea. În interiorul trenului se aflau 70 de pasageri | VIDEO

Publicat: 29/06/2022, 16:41

Călătorii aflați într-un tren pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea au trait momente de panică după ce locomotiva a luat foc. Cei 70 de oameni au ieșit singuri afară la scurt timp după izbucnirea  flăcărilor. Incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolați corespunzător. Acesta este cel de-al doilea incendiu izbucnit la o locomotivă, aflată în mers, în ultima săptămână.

Incidentul a avut loc miercuri în apropierea Haltei Turnu din localitatea Călimănești. Imediat, conductorul a oprit trenul și a fost solicitat sprijin la 112. La fața locului au intervenit pompierii și polițiștii.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren de călători aflat în mișcare, pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un echipaj al SVSU Călimănești. Din fericire, nu au fost persoane rănite, călătorii existenți , în jur de 70 de persoane la număr, autoevacuându-se până la sosirea echipajelor de intervenție”, transmite Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Pentru limitarea propagării incendiului, a fost decuplată locomotiva de restul garniturii. În același timp, pompierii au acționat pentru răcirea compartimentului motor, unde zona era supraîncălzită.

În urmă cu șapte zile, o altă locomotivă a luat foc în apropierea Gării Videle

La scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins, iar ulterior a fost asigurată răcirea compartimentului motor timp de aproape două ore.

Pompierii au efectuat și o anchetă preliminară în urma căreia s-a stabilit că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolați corespunzător.

Aproximativ jumătate din pasagerii din tren și-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport găsite individual. Ceilalți călători au așteptat să fie preluați de către o altă garnitură.

Aceasta este cea de-a doua locomotivă în care izbucnește un incendiu în urma unui scurtcircuit. În urmă cu șapte zile, o alta a luat foc în apropierea Gării Videle din Teleorman. 250 de persoane se aflau în acel moment în garnitura respectivă și, din fericire, nimeni nu a fost rănit.