EXCLUSIV VIDEO | Trupul Anei Oros, depus la Capela Cimitirului Giulești-Sârbi. Fostul soț al victimei: „Momentele sunt delicate pentru toți”

Publicat: 25/01/2023, 19:42
Actualizat: 26/01/2023, 11:01

Trupul neînsuflețit al Anei Oros Daraban, femeia ucisă de câini în Sectorul 6 al Capitalei, a fost depus, în această după-amiază, la Capela Cimitirului Giulești-Sârbi din București. Familia, prietenii și toți cei care vor să își ia rămas-bun de la ea o pot face astăzi și mâine, înainte de a fi condusă pe ultimul drum.

În această dimineață, trupul Anei Oroș a fost ridicat de fostul ei soț, de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București. Acolo, bărbatul a afirmat că toți cei care sunt vinovați trebuie să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat, iar autoritățile trebuie să ia măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

Câteva ore mai târziu, trupul Anei Oros Daraban a fost depus la Capela Cimitirului Giulești-Sârbi din Capitală, unde a fost prezent și fostul ei soț.

Vizibil afectat, Sorin Ioan Daraban a depus un buchet de flori la sicriul din capelă, nefiind însoțit de niciun alt membru al familiei sau de vreun apropiat.

„Nu poți să îți imaginezi că așa ceva se poate întâmpla astăzi”

Bărbatul a declarat că situația prin care a trecut fosta lui soție este inadmisibilă într-un mileniu în care totul este atât de modern și de avansat, iar aceste lucruri nu trebuie să se mai repete vreodată.

Dată fiind amploarea tragediei, familia a trecut prin momente foarte dificile – nu sunt gata, nici nu sunt pe departe gata. Și a fost foarte, foarte dificil de înțeles și de acceptat lucrul acesta. Este, practic, absurd. Nu poți să îți imaginezi că așa ceva se poate întâmpla astăzi. Momentele sunt delicate pentru toți – prietenii, cunoscuții, familia și să sperăm că se va face dreptate, asta așteptăm – și nu numai noi, văd că și societatea civilă a avut o reacție surprinzător de mare.

Cred că era și firesc să se întâmple treaba asta, pentru că lucrurile acestea sunt inimaginabile, nu suntem în Evul Mediu. Suntem, totuși, în mileniul trei, iar lucrurile acestea trebuie să se oprească, pentru că, mai mult decât atât, ați văzut și noile incidente, nu sunt numai aici, sunt, practic, peste tot. Trebuie să se oprească treaba aceasta și vinovații trebuie să plătească pentru ceea ce s-a întâmplat și pentru incapacitatea lor de a gestiona asemenea situații și nu numai situații de acest gen”, a spus fostul soț al Anei Oros.

Întrebat dacă a făcut vreun demers pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc în viitor, Sorin Ioan Daraban a precizat că „o să se facă publice informații, la momentul respectiv”, mulțumindu-le celor de la INML pentru implicarea de care au dat dovadă.

„Sunt niște demersuri legale care au loc și o să se facă publice informații, la momentul respectiv. Momentan, nu putem să ne pronunțăm la capitolul acesta. Dacă tot am ocazia, aș vrea să mulțumesc Institutului de Medicină Legală, au făcut o treabă excepțională, foarte profesionistă, oamenii sunt foarte deschiși, ne-au răspuns tuturor întrebărilor și le mulțumesc pe calea asta și, încă o dată, celor care au fost alături de familie, în momentele acestea dramatice”, a conchis fostul soț al Anei Oros.

Persoanele care vor să îi aducă un ultim omagiu Anei Oros o pot face până mâine, 26 ianuarie, la Capela Cimitirului Giulești-Sârbi din București. Femeia va fi înmormântată sâmbătă, 28 ianuarie, alături de părinții ei, în Baia Mare, orașul în care s-a născut.

Ana Oros și-a pierdut viața sâmbătă dimineață, în zona Lacul Morii din Sectorul 6, după ce a fost sfâșiată de o haită de câini maidanezi. Oamenii din zonă spun că s-au obișnuit să trăiască cu frică, iar mulți dintre aceștia susțin că au făcut și sesizări către Primărie, însă niciodată nu s-au luat măsuri.


CITEȘTE ȘI:

Poliția Locală Sector 6: În 2023, ASPA a fost sesizată în 85 de cazuri, dar doar de 7 ori a intervenit! / ASPA cere să răspundă și primăriile de sector

VIDEO EXCLUSIV | Ce mostre esențiale ar fi trebuit să preleveze autoritățile în 24 de ore de la câinii de pe Lacul Morii, unde a fost ucisă Ana Oros. Tudor Tim Ionescu: „Acum este tardiv”

Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei: „Poliția Națională a sesizat ASPA anul trecut cu privire la situația câinilor de pe Lacul Morii. Nicușor Dan a pasat răspunderea către Ciprian Ciucu”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase