ULTIMA ORĂ | Parchetul General s-a sesizat în ”scandalul anului”. Deputatul Aurel Bălășoiu, vizat în două dosare, pentru viol și act sexual cu un minor

ULTIMA ORĂ | Parchetul General s-a sesizat în ”scandalul anului”. Deputatul Aurel Bălășoiu, vizat în două dosare, pentru viol și act sexual cu un minor
Publicat: 04/10/2022, 17:53
Actualizat: 04/10/2022, 18:13

Scandalul declanșat după ce au fost făcute publice imagini compromițătoare cu deputatul Aurel Bălășoiu, aflat în compania unui tânăr, intră într-o nouă etapă. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis două dosare penale care îl vizează pe Aurel Bălășoiu.

  • În unul dintre dosare, Parchetul s-a autosesizat și face cercetări, după dezvăluirile făcute de Gândul, privind posibile acte sexuale pe care Aurel Bălășoiu le-ar fi întreținut cu un minor.
  • Al doilea dosar a fost deschis în urma unei plângeri în care deputatul Aurel Bălășoiu este acuzat de viol. 
  • În ambele dosare, cercetarea vizează acum doar infracțiunile de viol și acte sexuale cu un minor, urmând ca procurorii să stabilească dacă, în baza probelor și mărturiilor pe care le vor aduna, îl vor pune sau nu sub acuzare pe Aurel Bălășoiu.      

Departamentul de Investigații Speciale Gândul a publicat informații în exclusivitate despre acest scandal de proporții, după ce deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD din cauza respectivelor imagini, numai că întregul scenariu s-a complicat gradual.

În noaptea de luni spre marți, călugărul-amant al lui Aurel Bălășoiu – și cel care lansează acuzații și la adresa a două înalte fețe bisericești, PS Visarion Bălțat, episcopul Tulcii, și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului – a fost audiat timp de 11 ore la Parchetul General, procurorii dorind să afle, potrivit surselor Gândul, ”dacă deputatul Aurel Bălășoiu – dar și alte persoane importante – au întreținut, de-a lungul timpului, relații sexuale cu persoane printre care se aflau și minori”.

Aurel Bălășoiu, vizat în două dosare

Potrivit unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu în acest caz fiind deschise două dosare in rem împotriva deputatului Aurel Bălășoiu, unul cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor și altul – pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică  – având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.

Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Patriarhia Română a reacționat după dezvăluirile Gândul

Dezvăluirile Departamentului de Investigații Speciale Gândul au fost urmate și de o reacție a Patriarhiei Române. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt, a declarat că ”în măsura adeveririi indubitabile a gravelor acuzații, Biserica, prin forurile sale, va sancționa ferm pe linie bisericească faptele imputate și dovedite”.

Prima reacție a Patriarhiei a venit după ce călugărul-amant a trimis o sesizare în care anunță BOR că a denunțat înalte fețe bisericești, printre care și pe arhiepiscopul Teodosie și pe episcopul Visarion Bălțat, punând la dispoziția anchetatorilor și probele pentru faptele de care îi acuză.

Patriarhia i-a cerut probe în susținerea acuzațiilor și susține că, abia după ce le va primi, va cere centrelor eparhiale de care aparțin cei acuzați să facă ”cercetare și anchetare”. Cu toate că a solicitat, Patriarhia spune că veridicitatea acestora poate fi făcută doar de organele judiciare. (toate detaliile AICI).

________________________________________________________________________________________

CITEȘTE ȘI:

BREAKING NEWS | Călugărul-amant al deputatului exclus din PSD, audiat 11 ore la Parchet! Procurorii au vrut să afle culisele orgiilor sexuale

E cutremur în PSD! Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din partid, fiind implicat într-un monstruos caz sexual! FOTO ÎN PREMIERĂ NAȚIONALĂ

EXCLUSIV | Prima reacție a deputatului PSD exclus din partid fiindcă ar fi întreținut relații sexuale cu minori: ”Voi lupta…”

Cine este Aurel Bălășoiu, deputatul dat afară din PSD după ce a fost implicat într-un scandal sexual cu minori

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase