Un băiețel din Bucha aduce conserve și suc la mormântul mamei sale. Femeia a murit în fața soțului și a celor trei copii ai lor, în subsolul blocului în care locuiau

Un băiețel din Bucha aduce conserve și suc la mormântul mamei sale. Femeia a murit în fața soțului și a celor trei copii ai lor, în subsolul blocului în care locuiau
FOTO - Facebook/ Instagram / Narcisocontreras108 via telegraf.com.ua
Publicat: 09/04/2022, 22:34
Actualizat: 09/04/2022, 22:37

O fotografie din orașul ucrainean Bucha cu un băiețel care a adus conserve cu mâncare la mormântul mamei sale, îngropată în grădina unui bloc, a devenit virală. Femeia a murit, ascunsă într-un subsol, în fața soțului și a celor trei copii ai săi.

Imaginea cu Vlad, în vârstă de 6 ani, stând la mormântul mamei sale a fost distribuită pe Twitter inclusiv de Mihail Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit observatornews.ro, care citează publicația ucraineană Telegraf, femeia se numea Marina Naumets, avea 34 de ani și lucra la o grădiniță privată din Bucha.

Pe lângă Vlad, tânăra mai avea doi copii: Volodimir, în vârstă de 10 ani, și Sofia, de 13 ani. Se pare că blocul unde locuia familia era chiar în centrul bombardamentelor. În apropiere se află strada Vokzalnaya, unde au avut loc cele mai puternice bătălii, iar locuitorii – printre care și Marina – soțul și cei trei copii au fost nevoiți să se ascundă în subsoluri, scrie sursa citată.

„Inima Marinei pur și simplu nu a suportat această groază”

„Legătura cu ea a dispărut la începutul lunii martie. Am sunat-o pe 1 martie, a spus că a încercat chiar să gătească acasă pentru familie. Au fost mulți oameni. Unii au scris că Marina a murit de foame. Nu este adevărat, deoarece toți cei care se adăposteau împărțeau hrana unii altora. Cel mai probabil, inima Marinei pur și simplu nu a suportat această groază”, a declarat Ilona Vysochyna, directoarea grădiniței unde lucra tânăra din Bucha.

Într-o zi, soțul ei Ivan a strigat în subsol: „Marina nu mai este cu noi!”.

Tânăra s-a stins în fața copiilor ei și nu putut fi fost înmormântată imediat, din cauza bombardamentelor puternice. Ulterior, soțul și vecinii săi au reușit să improvizeze un mormânt chiar în grădina blocului, au pus o cruce din lemn și au înconjurat  movila cu mai multe cărămizi.

Însă, Vlad nu înțelege nici acum ce s-a întâmplat cu mama sa. Singurul lucru pe care l-a putut face până acum a fost să vină la mormântul ei cu mâncare a. Conserve și suc.

Imaginea a fost publicată pe Instagram de fotograful Narciso Contreras și are următoarea descriere: „Un puști aduce mâncare la mormântul unei femei din orașul Bucha, la periferia Kievului”.

Rusia neagă masacrul din Bucha

Ucraina a anunțat că au fost găsite cel puțin 410 de cadavre ale unor civili în zonele de lângă capitală, inclusiv Bucha, după retragerea trupelor ruse, săptămâna trecută.

Imaginile șocante cu civili care ar fi fost uciși de forțele ruse în Bucha au stârnit un protest la nivel mondial. Națiunile occidentale au expulzat zeci de diplomați ruși și au introdus noi sancțiuni.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus, miercuri, că presupusele ucideri de la Bucha sunt o „provocare grosolană şi cinică” a autorităţilor ucrainene.

FOTO – Facebook/ Instagram / Narcisocontreras108 via telegraf.com.ua

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult