Un fost militar din Craiova a fost arestat după ce ar fi agresat sexual mai mulți copii. Îi ademenea cu acadele și bomboane

Un fost militar din Craiova a fost arestat după ce ar fi agresat sexual mai mulți copii. Îi ademenea cu acadele și bomboane
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 21/07/2022, 15:35
Actualizat: 21/07/2022, 16:20

Un fost militar din Craiova a fost arestat pentru corupere sexuală a minorilor după ce ar fi agresat sexual patru copii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani. Pensionarul îi ademenea pe minori cu acadele şi bomboane şi îi punea să se dezbrace. Copiii au crezut că e doar o joacă şi au început să practice aceleaşi lucruri şi acasă. Părinţii au observat și au anunţat autorităţile.

Toată povestea a ieșit la iveală după ce părinţii a doi copii de 5 şi 6 ani au observat că micuţii începeau să se dezbrace şi să-şi atingă corpurile cu diverse obiecte. Aşa au aflat că bărbatul îi punea pe minori să-i mângâie organele genitale şi să-şi dea, la rândul lor, hainele jos.  Şocaţi, vecinii au chemat poliţia, care a descoperit că individul nu era la prima abatere.

“În fapt, la data de 4 iulie a.c., un minor şi o minoră, de  5 şi 6 ani, din Craiova, s-ar fi deplasat la locuinţa bărbatului, unde cel în cauză, în urma practicării unor jocuri, și-ar fi expus organele genitale şi i-ar fi determinat pe minori să le atingă. De asemenea, din cercetări poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi procedat similar în luna mai a.c., victimă fiind o minoră de 6 ani, din Craiova. Tot din cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul, în cursul anului curent, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale împreună cu o altă minoră de 8 ani, ar fi atins-o în zona feselor, şi-ar fi expus organele genitale şi ar fi determinat-o pe aceasta să le atingă”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

„Păcat, părea un om foarte cumsecade”

Vecinii și oamenii care îl cunosc sunt șocați și spun că nu le vine să creadă că „Domnul Colonel” este în stare de așa ceva.

„Păcat, părea un om foarte cumsecade. Știți ce frumos vorbea și cum se comporta! Nu știu ce a fost în capul lui dacă a procedat așa. Știu că era colonel MAPN. Dacă a făcut treaba asta mă uimește. Chiar nu îl credeam în stare de așa ceva”, a spus poștașul care lucrează în zona în care locuiește fostul militar.

Mai mult, oamenii îşi lăsau copiii în grija militarului şi le permiteau să se joace în casa lui cu orele.

“Extraordinar de ca lumea, om serios. Nici nu pot să îmi imaginez așa ceva. M-a oripilat, m-a îngrozit. (…) Băiețelul se ducea acolo, avea el o nepoată, se juca”, a povestit bunica unui băiat care mai mergea prin curtea  militarului.

În urmă cu două zile, poliţiştii au percheziţionat casa individului și au ridicat mai multe probe, printre care şi un laptop şi telefonul agresorului.  Acum bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi este cercetat pentru corupere sexuală a minorilor şi agresiune sexuală.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult