Prima pagină » Actualitate » Un ingredient din alimente face minuni în organism. Consumat zilnic, scade riscul de cancer cu 60%, susțin britanicii

Un ingredient din alimente face minuni în organism. Consumat zilnic, scade riscul de cancer cu 60%, susțin britanicii

Un ingredient din alimente face minuni în organism. Consumat zilnic, scade riscul de cancer cu 60%, susțin britanicii
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

O cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie a urmărit 1.000 de pacienți vreme de 20 de ani și a făcut o descoperire important: un anumit ingredient din alimente face minuni în corp. Astfel, amidonul din legume, fructe, cereale și paste are capacitatea de a reduce cu 60% riscul de cancer ereditar.

Amidonul este o moleculă rezistentă la digestie. El are un rol extraordinar în a ajuta la prevenirea unor cancere ereditare. Amidonul este un carbohidrat complex, esențial în alimentația umană, fiind prezent în multe alimente, de la cereale la legume și fructe, au arătat experții britanici care au publicat studiul în revista Cancer Prevention Research, potrivit Futurism.

Astfel, studiul a urmărit 1.000 de pacienți cu sindromul Lynch, o afecțiune moștenită genetic care crește riscul de apariție a mai multor tipuri de cancer, vreme de aproximativ 20 de ani. Cercetătorii de la Universitățile Newcastle și Leeds au plasat participanții în două grupuri în 1999. Apoi, a existat o perioadă scurtă de tratament, care a durat până în 2005. În tot acest timp, fiecare persoană a primit câte o pastilă. Un grup a luat placebo, iar celălalt a luat o doză zilnică de amidon rezistent.

De precizat este că nu a existat nicio diferență notabilă în ce privește starea de sănătate a indivizilor la finalul perioadei. Însă studiul a fost conceput să continue, iar cei care au luat pastila de amidon zilnică, care se regăsește într-o banana, au avut un risc mai scăzut să dezvolte cancer.

”Am descoperit că amidonul rezistent reduce o serie de tipuri de cancer cu peste 60%. Efectul a fost cel mai evident în partea superioară a intestinului. Acest lucru este important deoarece cancerele tractului gastro-intestinal superior sunt dificil de diagnosticat și adesea nu sunt depistate devreme”, a declarat John Mathers, profesor de nutriție de la Universitatea Newscastle, din Marea Britanie.

De asemenea, oamenii de știință susțin că un consum zilnic de amidon rezistent, care se regăsește în banane, ovăz, mazăre, fasole, orez, paste, cereale, cartofi, pâine, legume ca salata verde, ardei gras, ceapă etc., ar schimba metabolismul bacterian al acizilor biliari, împiedicându-i să dăuneze ADN-ului din organism. Potrivit comunicatului de presă, oamenii de știință cred că un consum regulat de amidon rezistent ar putea schimba, de fapt, metabolismul bacterian al acizilor biliari, împiedicându-i până la urmă să deterioreze ADN-ul.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele