Un oligarh rus susține că Putin ar suferi de leucemie: „Este foarte bolnav, unii dintre noi ne dorim să moară”

Un oligarh rus susține că Putin ar suferi de leucemie: „Este foarte bolnav, unii dintre noi ne dorim să moară”
Publicat: 14/05/2022, 14:31
Actualizat: 14/05/2022, 15:41

Vladimir Putin este „foarte bolnav și are leucemie”, a declarat un oligarh rus, sub protecția anonimatului.

Oligarhul a fost înregistrat în timp ce discuta despre starea de sănătate a lui Putin, cu un afacerist occidental, la mijlocul lunii martie, iar înregistrarea a fost obținută de cei de la New Lines, scrie independent.co.uk.

Noile afirmații survin la scurt timp după apariția „ștearsă” a liderului rus, la Parada Victoriei din 9 mai 2022. Putin nu-și mai poate controla „tremuratul” și s-a învelit cu o pătură la manifestația militară.

Oligarhul rus spune că Putin s-a operat la spate, pentru a elimina celulele canceroase, la scurt timp după ce a dat ordinul pentru invadarea brutală a Ucrainei, în cadrul așa zisei „operațiuni militare speciale”. Bogătașul adaugă că Putin ar fi „înnebunit”.

„Oligarhii speră ca Putin să moară…”

Oligarhul afirmă că Putin este foarte frustrat la Moscova, referitor la starea economică și mulți oligarhi speră ca Putin „să moară”.

„A distrus economia Rusiei, economia ucrainei și alte companii – le-a ruinat. Problema este în capul său. Un nebun poate distruge lumea”, a adăugat oligarhul anonim.

Vladimir Putin s-a ținut de masă, la întâlnirea cu Serghei Șoigu, un semn care poate indica boli grave, adoptând o poziție aproape chircită.

Sir Richard Dearlove, fost șef al MI6 și profesorul Gwythian Prins – fost consilier NATO – au declarat că Putin ar suferi de o degradare progresivă a sistemului nervos.

New Lines mai scrie că FSB a fost informat să nu vorbească despre starea de sănătate a lui Putin. Serviciile Secrete au fost sfătuite să ignore o informare în care se arăta că Putin mai are câteva luni de trăit.

„Instructajul a avut însă efect invers și cei mai mulți ofițeri FSB cred acum că într-adevăr președintele Putin suferă de o boală necruțătoare”, a adăugat Christo Groze, șeful grupului de investigații jurnalistice Bellingcat.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult