VIDEO | Un preot din Constanța, apropiat al IPS TEODOSIE, ar fi încercat să se sinucidă. Ce spune Arhiepiscopul Tomisului, după ce bărbatul a ajuns în comă la spital

Publicat: 03/02/2023, 22:53
Actualizat: 04/02/2023, 14:45

Un preot din Constanța, apropiat al Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, ar fi încercat să se sinucidă. El se află internat la Terapie Intensivă, de o săptămână, în comă profundă după ce a băut o „substanță necunoscută”. Surse medicale din Spitalul Judeţean Constanța vorbesc despre antigel, dar deocamdată nu a fost comunicat nimic oficial, potrivit presei locale.

Acum el respiră doar cu ajutorul aparatelor, este intubat şi ventilat mecanic, iar medicii sunt rezervați cu privie la evoluția sa.

„Pacientul beneficiază de tratament maximal în cadrul secţiei de terapie intensivă, este în stare foarte gravă în continuare, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

Nu se cunosc motivele gestului său, dacă acesta se confirmă, dar se sție că anul trecut – în luna decembrie – preotul Cătălin Moroșan își pierduse funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, iar luna trecută a fost înlocuit și din funcția de paroh.

Preotul Cătălin Moroșan este văzut ca un apropiat de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, ei apărând în zeci de fotografii postate pe pagina de socializare al preotului, la diverse slujbe religioase, de la Constanța și Suceava.

Cătălin Moroșan a ajuns în Constanța în 2019, iar în 2020 – la doar 27 de ani – a fost numit paroh al Bisericii „Sfântul Ștefan”.

În anul următor a primit și funcția de administrator al unui centru medical de lângă mănăstirea Costineşti, pe care a pierdut-o recent. Tocmai de aceea, se crede că relațiile dintre el și IPS Teodosie s-ar fi răcit.

Arhiepiscopia Tomisului nu a făcut foarte multe comentarii cu privire la acest caz.

„Este o poveste de familie. Nu intru-n aşa ceva”, a declarat ÎPS Teodosie.

„Nu cred că există om fără supărări sau fără probleme, dar nu ca să recurgă la un gest necugetat. Scoatem din discuție lucrul acesta. În intervalul cât a fost ieșit, eu știu că pe soțul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit și apoi i s-a făcut rău. În intervalul orar în care el a fost plecat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Știu doar că a ajuns o substanţă toxică necunoscută în organismul lui”, a declarat soţia preotului.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase