Unde a fost Adela, polițista care s-a sinucis, cu doar o zi înainte să se împuște în cap. „Nu a putut să vadă nimeni durerea din spatele zâmbetului ei”

Unde a fost Adela, polițista care s-a sinucis, cu doar o zi înainte să se împuște în cap. „Nu a putut să vadă nimeni durerea din spatele zâmbetului ei”
Publicat: 20/01/2022, 16:26
Actualizat: 21/01/2022, 07:59

Adela, polițista care s-a împușcat în cap în baia gării din Strehaia, făcea investigații medicale pentru că ar fi suferit de depresie. Cu o zi înainte de a muri, tânăra ar fi mers la un medic neurolog, dar și la un psiholog, spun apropiați ai tinerei pentru Gândul.

Pritenii cuplului de polițiști spun că Adela și soțul ei au plecat împreună, de acasă, miercuri dimineață. Ulterior, tânăra a mers la medic și soțul la serviciu. Acesta i-a dat un mesaj și a întrebat-o dacă a ajuns cu bine și i-a spus că o iubește.

Joi, înainte să se împuște, Adela i-a trimis un mesaj de adio soțului. El a sunat-o, dar avea telefonul închis. Apoi acesta i-ar fi sunat pe colegii ei, însă a fost prea târziu. Apropiații spun că, polițista era o fire închisă, iar în ultima perioadă ar fi fost în depresie. Cu o zi înainte a fost la un control la psiholog, dar și la un neurolog.

Între timp, polițiștii continuă ancheta în acest caz, iar medicii legiști au efectuat necropsia. După expertiză, trupul neînsuflețit a fost dus la Filiași, acolo unde locuia tânăra. Ea nu va fi dusă la biserică din cauza deciziei de sinucidere. Vestea morții tinerei i-a șocat pe vecinii și prietenii polițistei. Sute de mesaje au fost postate pe un grup al locuitorilor din Filiași, deschis pe o rețea de socializare.

„Era un om bun, însă măcinat”

Adela suferea de depresie. Și noi prietenii, și familia am tot discutat cu ea. Se simțea cu adevărat bolnavă și simțea durerea asta în tot corpul. Era un om bun, însă măcinat. Nu a putut să vadă nimeni durerea din spatele zâmbetului ei”, ne-a povestit o prietenă de-a Adelei.

Tânăra consideră că de vină este și Poliția care nu a investit în cursuri de specialitate. „Din păcate lipsa cursurilor de specialitate, dar și faptul că la noi se glumește cu sănătate mintală, toate acestea duc la astfel de cazuri”, a mai spus prietena Adelei.

Adela s-a împușcat, miercuri dimineața, în timp ce era la serviciu în Strehaia. Fata s-a împușcat cu arma din dotare. Era era agent de poliție, avea 25 de ani si era ajutor de șef de post la Poliția Transporturi Strehaia. Polițista făcea parte din promoția 2018 a Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, iar ultimul aviz psihologic a fost primit în anul 2020.

O altă polițistă s-a sinucis în decembrie

La sfârşitul anului trecut, o altă poliţistă, Sabina, în vârstă de 28 de ani, a fost găsită împușcată în cap, în apartamentul ei din Brașov. Femeia s-ar fi certat cu soțul cu o seară înainte de a-și pune capăt zilelor. Cei doi erau căsătoriţi de numai trei luni. Tot cu un poliţist. Şi tot de câteva luni fusese avansată, devenise ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Tânăra lucra în Poliție de la 1 iulie 2016, la început fiind încadrată cu gradul de agent de poliție și repartizată la IPJ Brașov, fiind numită în funcția de ajutor șef post la Postul de Poliție Comunală Bod. În perioada 2019 – 2021 și-a desfășurat activitatea în cadrul serviciului Resurse Umane, linia de muncă secretariat, documente clasificate și arhivă.

Citește și

O polițistă de 25 de ani s-a împușcat în cap, cu arma din dotare, în baia unei gări. Femeia s-ar fi certat cu soțul ei polițist – SURSE

Ce a scris în biletul de adio tânăra polițistă din Brașov care s-a sinucis cu arma din dotare. S-a împușcat în cap după un schimb de mesaje cu soțul ei, care era plecat de acasă

Ce au descoperit medicii legiști în cazul Sabinei, polițista găsită împușcată în cap