Vasile Gorgoș a dispărut fără urmă în 1991, la vârsta de 63 de ani. Bătrânul a revenit acasă în 2021, îmbrăcat în aceleași haine. Misterul neelucidat, viral în presa străină (VIDEO)

Publicat: 26/11/2022, 11:44
Actualizat: 26/11/2022, 16:26

Presa internațională a început să relateze, recent, cazul lui Vasile Gorgoș, un român dispărut fără urmă acum 30 de ani.

După trei decenii, bătrânul de 93 de ani s-a întors acasă, în aceleași haine pe care le purta în ziua dispariției, ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut. Familia a crezut că a murit și i-a făcut parastasele, dar el spune că a fost „acasă” în toată această lungă perioadă.

GÂNDUL a relatat, în septembrie 2021, povestea uluitoare a lui Vasile Gorgoș, dispărut la vârsta de 63 de ani. Cazul a provocat agitație în toată țara, deoarece timp de 30 de ani toată lumea l-a dat drept mort.

Trei decenii mai târziu, în seara zilei de 22 august 2021, când negustorul de vite avea 93 de ani, bătrânul a revenit, dezorientat, acasă, fără să-și amintească nimic și având același haine ca în ziua plecării. O mașină l-ar fi lăsat în fața casei sale, aceeași în care locuia înainte de dispariție.

La o oră distanță a venit acasă și fiul acestuia, care inițial nu l-a recunoscut. Nea Vasile și-a amintit însă cu exactitate că este născut în 1928, că soția lui a decedat și tatăl lui a fost un mare negustor.

La momentul publicării materialului, familia a făcut un apel către toți cei care l-au cunoscut pe Nea Vasile, în ultimii 30 de ani, să ajute la elucidarea misterului.

Foto GÂNDUL: Nea Vasile s-a născut în 1928

Povestea lui Nea Vasile, virală la un an de la întoarcerea acestuia

Evenimentul neelucidat legat de dispariția lui Vasile Gorgoș, timp de 30 de ani, a devenit, recent, subiect de presă în publicațiile internaționale. Timp de trei decenii, familia acestuia s-a întrebat unde se află bărbatul. După ce a revenit, Nea Vasile a spus, foarte sigur pe el, că a fost acasă.

În buzunarul lui a fost găsit însă un bilet de tren pe ruta Ploiești Bacău, din ziua în care a dispărut fără urmă.

Rudele l-au dus la spital pentru examene medicale și au constatat că este perfect sănătos.

Foto GÂNDUL: Nea Vasile și nora Mariana

După apariția sa îmbucurătoare, familia bătrânului a încercat să afle răspunsul la unele întrebări, care „bântuie” și astăzi: de ce avea aceleași haine? Cum a reușit să se îngrijească în tot acest timp?

Numărul de înmatriculare al mașinii care l-ar fi adus pe Nea Vasile nu a fost descoperit nici până azi și ar putea contribui la elucidarea misterului.

Recent, cazul lui Vasile Gorgoș a început să fie din nou viral în presa internațională, deși bătrânul a revenit acasă încă din 2021.

Cazul său este tratat ca un mister nerezolvat și abundă teoriile conspirației, de la un posibil experiment, la o călătorie în spațiu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase