VIDEO | Blocaje și nervi la Wizz Air. Zborul de Cluj, 7 ore întârziere. Vlăduța Lupău: „Este bătaie de joc!”

Publicat: 07/12/2022, 18:57
Actualizat: 07/12/2022, 19:44

Problemele de la Wizz Air revin în prim-plan. De această dată zborul spre Cluj-Napoca a creat o stare de nervi călătorilor. Cântăreața Vlăduța Lupău, care se află în avion, a transmis, pe pagina ei de Instagram, un mesaj prin care atrage atenția asupra situației neplăcute care se întâmplă la compania low-cost Wizz Air.

„Dragi prieteni de pe Instagram, suntem în aeroport de 7 ore să plecăm la Cluj. Oamenii ăștia nu știu cum mai au răbdare. Eu nu mai am. Este bătaie de joc cu Wizz-ul, pe lângă că a ajuns cu 3 ore după ora la care trebuia să plecăm. Acum ne țin de vreo o oră în avion – ne-au dat o apă plată și niște alune… Am zis: «Nu, mersi… că sunt cu mașina». Sunt și copii mici… toată lumea este deja epuizată și nimeni nu ne zice nimic… doar «Scuzați-ne, mai stăm puțin». Bătaie de joc! Bătaie de joc! Cred că niciodată nu o să mai plec cu Wizz-ul și tot plec pentru că sunt nevoită… E bătaie de joc!”, spune Vlăduța Lupău.

La începutul lunii octombrie, la bordul unei aeronave Wizz Air, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, pasagerii au început să leșine în avionul rămas blocat pe pistă, din cauza unei defecțiuni tehnice, fără ca aerul condiționat să fie pornit.

Un pasager a povestit pentru presa locală că echipajul avionului nu le-au dat nicio explicație. Mai mult, ar fi vorbit urât și au ignorat solicitările pentru deschiderea ușilor.

Ușile aeronavei au fost deschise abia când o persoană a leșinat la bord, primind îngrijiri de la un pasager care avea pregătire medicală. Ulterior, a fost solicitată și intervenția unui echipaj medical.

De asemenea, în luna septembrie problemele s-au ținut lanț de compania aeriană low-cost, mai multe curse fiind anulate, compania motivând verificări tehnice neplanificate.

Wizz Air susține că zborul Londra-Gatwick-București, din 27 septembrie 2022, a fost anulat din cauza unei verificări tehnice neplanificate necesare aeronavei, urmat de o altă anulare din același motiv.

Nu mai departe de mijlocul lunii septembrie, un scandal uriaș a izbucnit pe Aeroportul „Henri Coandă” după ce compania Wizz Air a anulat unele curse către Italia. A fost vorba de trei curse, două de Roma și una de Pisa. Pasagerii care au avut de suferit au spus că pe pista aeroportului a mai existat și cursa de Bologna, care într-un final a decolat și asta la insistențele puternice ale călătorilor.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase