VIDEO | Ce a declarat la instanță primarul acuzat că i-ar fi cerut favoruri sexuale unei angajate

Publicat: 28/06/2022, 11:53

Primarul comunei Călinești, județul Argeș, a fost dus marți în fața instanței, cu solicitare de arestare, după ce o angajată l-a acuzat pe Mihai Georgescu că i-ar fi cerut favoruri sexuale.

„Sunt un om puternic și voi fi și mai puternic”, asta a declarat primarul reținut de la Călinești, din Argeș, întrebat dacă este vinovat, la intrarea în sala Judecătoriei de la Topoloveni, unde a fost propus pentru arestare.

Primarul a primit control judiciar și interdicția de a părăsi țara. De asemenea, Mihai Georgescu nu are voie să-și exercite funcția și să intre în contact cu martorii.

Edilul de la Călinești a fost reținut luni.

Potrivit polițiștilor, în urma anchetei s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul, în calitate de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești”, a transmis luni IPJ Argeș.

PSD Argeș a anunțat suspendarea acestuia din funcțiile politice

„Organizația PSD Argeș a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călinești, din toate funcțiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare. Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, a transmis recent PSD Argeș.