VIDEO Descinderi ale poliției în șapte județe și 60 de percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală. 2.000.000 euro prejudiciu

Publicat: 02/02/2023, 09:44
Actualizat: 02/02/2023, 10:04

Polițiștii au descins la 60 de adrese din șapte județe într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată.

La data de 2 februarie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Cercetările în dosar se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București care au pus în executare 60 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și județelor Ilfov, Prahova, Argeș, Iași, Giurgiu și Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată.

În fapt, în perioada 2019 – 2022, persoanele ar fi creat și implementat un mecanism infracțional prin care, folosind mai multe societăți comerciale de tip fantomă, ar fi înregistrat și declarat fiscal mai multe achiziții ce nu ar fi avut conținut economic, producând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 euro.

De asemenea, vor fi puse în executare 40 mandate de aducere emise pe numele bănuiților, în vederea audierii acestora.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile mobile/imobile și conturile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurator, până la concurența sumei de aproximativ 2.000.000 euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate din al Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase