VIDEO EXCLUSIV | Alex Pânișoară, urbanist: „La Piața Unirii pe sub stradă nu există pământ. Acolo se intersectează un râu, cu un metrou, cu un pasaj. Trebuie refăcut extrem de urgent”

Publicat: 30/01/2023, 22:00

Alexandru Pânișoară, președinte al Asociației pentru Dreptul Urbanismului, și Marius Pavel, consilier municipal, au discutat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, despre situația Planșeului de la Piața Unirii, aflat într-o stare de degradare, fiind un real pericol public.

Potrivit invitaților emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară, Planșeul trebuie refăcut de urgență.

„La Piața Unirii, expertiza care s-a făcut în 2018 – 2019 a arătat faptul că acolo este un pericol public (… ) Nicușor Dan spunea că va introduce tramvai pe deasupra Pieței Unirii. A plătit, a lansat în licitație un studiu, de un milion de lei fără TVA, care să prevadă acea linie de tramvai, bani aruncați la lăutari. Nu se face așa ceva. Noi știam cu toții că este o problemă în Piața Unirii, iar Primăria Sectoruli 4 a cerut restricționarea traficului rutier, pentru că s-ar putea să avem un necaz, de care este răspunzător Nicușor Dan”, a declarat Marius Pavel în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

La rândul său, Alexandru Pânișoară, președinte al Asociației pentru Dreptul Urbanismului, este de părere că Planșeul de la Unirii trebuie să intre de urgență în reparații de consolidare.

„Ce se întâmplă la Piața Unirii este o premieră în materie de inginerie”

„Ce se întâmplă la Piața Unirii este o premieră în materie de inginerie. Acolo se intersectează un râu, cu un metrou, cu un pasaj. Se știe că sunt aceste probleme de mult, de infiltrații, care au afectat structura, și drept dovadă am ajuns în această situație (…) Trebuie intervenit, pentru că acolo nu avem pământ sub stradă, vorbim de galerii, de locuri prin care trece metroul, trec oamenii. Este o chestiune extrem, extrem de urgentă”, a declarat Alexandru Pânișoară în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase