VIDEO EXCLUSIV | Alexandru Pânișoară, urbanist: „În zona Militari Residence miroase a canal, infrastructura nu mai face față. Aceste cartiere sunt reale ghetouri”

Publicat: 30/01/2023, 20:00

Alexandru Pânișoară, președinte al Asociației pentru Dreptul Urbanismului, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că în zone precum „Militari Residence” calitatea vieții ar fi una execrabilă, pentru că este extrem de aglomerat, și nu există mobilitate, dar nici infrastructură.

„Bineînțeles, ele (cartierele de la periferie – n.r.) sunt în afara limitelor administrative ale Municipiului București, și foarte greu primarii de sector și primarul general pot interveni în zona aceasta. Acum începe să se contureze o legislație în zona Metropolitană, dar ea are componentă principală mobilitatea, nu modul în care se dezvoltă aceste localități. Dacă Bucureștiul nu are o documentație coerentă de pe urma căreia să se poată dezvolta, ce așteptări să avem de la localitați cu rang de comună?!”, a declarat Alexandru Pânișoară în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

 Potrivit urbanistului, calitatea acestor cartiere ar fi execrabilă.

„Ele ar fi trebuit să fie o gură de aer pentru cei care s-au săturat de poluarea din București”

„Este și o lipsă de cooperare între cele două administrații, Ilfovul și Bucureștul, iar aceste cartiere  dormitor sunt de fapt reale ghetouri, unde calitatea este execrabilă. Sunt extem de aglomerate, nu au infrastructură, zona Militari Residence miroase a canalizare, pentru că nu face față infrastructura de canalizare. Ele ar fi trebuit să fie o gură de aer pentru cei care s-au săturat de poluarea din București și au vrut să se mute la periferie, în natură”, a mai declarat Alexandru Pânișoară ">în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase