VIDEO EXCLUSIV | Am aflat când va intra Podul Grant în reparații, din nou. Viceprimarul Stelian Bujduveanu, invitat în emisiunea „Cu Gândul la București”: „Vor fi delimitări pentru trafic”

Publicat: 06/02/2023, 21:00

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, a anunțat, în premieră, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, când se va interveni din nou pentru reparații la Podul Grant, acolo unde vor fi și delimitări ale traficului.

Stelian Bujduveanu a vorbit în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară despre podurile din București care au nevoie de consolidare, și care au fost expertizate în anul 2018, când a reieșit că au un grad „nesatisfăcător” de siguranță.

„Am bugetat în bugetul Administrației Străzilor să se reia acele expertize, pentru că o expertiză trebuie să fie actualizată, ca să știm gradul de risc. La Planșeul de la Unirii Sectorul 4 a finalizat expertiza, iar la nivelul Administrației Străzilor, restul podurilor și pasajelor, cele care nu au fost prinse în bugetul precedent, vor fi prinse cu siguranță în bugetul pe anul acesta. Ulterior, urmează licitații, contracte și intervenție asupra lor”, a precizat Stelian Bujduveanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

 

„Vor fi delimitări pentru trafic pe Podul Grant”

Potrivit viceprimarului Stelian Bujduveanu, intervenția la Podul Grant va începe din această primăvară.

„De exemplu, s-a închis depunerea ofertelor pentru Podul Grant. Și acolo, din nou, un ofertant a câștigat și va interveni pentru a repara. În cadrul contractului există și un termen de intervenție (…) fiind licitația finalizată. Deci aș spune că la primăvară, cel târziu, constructorul trebuie să intre în execuție”, a mai precizat Stelian Bujduveanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Stelian Bujduveanu mai spune că „vor fi delimitări ale traficului”.

Administrația Străzilor București a scos la licitație, anul trecut, pe SICAP un contract de 58 de milioane de lei pentru reparații la Podul Grant, care includ și linia de tramvai 41. Lucrările se vor face în baza unei expertize din 2021 și au o durată de 24 de luni, cu proiectare și execuție.

Practic, se vor continua lucrările începute în mandatul Gabrielei Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase