VIDEO EXCLUSIV | Benzi unice pentru autobuze pe bulevardele Aviatorilor și „Regele Mihai I”. Stelian Bujduveanu a anunțat în premieră când se deschid: „Vor fi pe mijlocul străzii”

Publicat: 06/02/2023, 20:00

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, care are în atribuții transportul public, a anunțat, în premieră, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, când se vor implementa benzi unice pentru autobuze pe bulevardele Aviatorilor și „Regele Mihai I”.

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, este de părere că Bucureștiul are nevoie urgentă de benzi unice pentru transportul public.

„Transportul public este neatractiv. Am făcut experimentul pe linia lui 41, dacă pui două tramvaie, unul nou și unul vechi, cetățenii vor aștepta să vină tramvaiul nou. Asta arată că în primul rând calitatea primează. Și am încurajat cetățenii să folosească transportul public”, a precizat Stelian Bujduveanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, în această primăvară se vor introduce culoare unice pe „Aviatorilor” și pe „Regele Mihai I”.

„Este de datoria noastră să le facem”

„Dacă vorbim de autobuze și troleibuze, într-adevăr, ce nu a făcut Municipalitatea prea mulți ani, și este de datoria noastră să le facem, este vorba de acele culoare unice. Am avizat în premieră, la nivelul bulevardului Aviatorilor și Kiseleff („Regele Mihai I” – n.r.), culoare unice, care vor fi pe centru, între cele două sensuri de mers, care vor decongestiona traficul.

Vă dau un exemplu: când vii dinspre Ambasada Chinei, înspre Aviatorilor, în fiecare dimineață traficul este de la rond, de la Pescăruș, până la Charles de Gaulle. În momentul în care autobuzele tale stau câte zece încolonate în trafic, pentru cetățeni devine neatractiv, pentru că acolo este bucata cea mai mare de trafic (…) Va fi un culoar unic, pe mijloc, pe banda trei.

El este avizat în Comisia de Circulație, ne-am bucurat să avem sprijinul Brigăzii Rutiere, suntem în procedură de implementare, pentru că acest culoar este în procedură de amenajare (…) Eu spun că în primăvară vom avea acea bandă creată”, a explicat Stelian Bujduveanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Culoarul va fi din sensul Casa Presei spre Arcul de Triumf”

A doua bandă este pe Kiseleff (Regele Mihai I – n.r.), pe mijloc, pe unde circulă parada de 1 Decembrie. Acum, autobuzele nu sunt pe acolo, o parte sunt pe partea dreaptă. Vom avea bandă dedicată pentru transportul în comun, vom muta și stația pe acel bulevard. Culoarul va fi din sensul Casa Presei spre Arcul de Triumf ”, a mai precizat Stelian Bujduveanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase