VIDEO EXCLUSIV | Care este soluția lui Octavian Berceanu pentru stoparea poluării în București: Centură verde la limita Ilfovului cu județele învecinate

Publicat: 27/09/2022, 11:25

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a identificat o soluție mult mai ieftină pentru a împiedica poluarea externă să afecteze capitala României. Pentru că prețul terenurilor a exploat în județul Ilfov, politicianul a propus, în cadrul emisiunii “Cu Gândul la București”, implementarea unei centuri verzi la limita Ilfovului cu județele învecinate.

„Avem câteva tipuri de poluare. Avem poluare care vine din afara Bucureștiului și trebuie să o oprești undeva la margine. E foarte greu să mai construiești o centură verde în zonele satelitare, dar între Ilfov și celelalte județe poți să ai prima centură verde care să stopeze. Centura verde este un proiect de pe vremea lui Carol, care era (n.r. considerat) un instrument strategic. E obligatorie! Însă, dacă ne uităm acum la zona unde mai poți crea spațiile astea verzi fără să dărâmi case, fără să faci prea multe exproprieri cu impact bugetar mare asupra primăriei –  e dificil pentru că trebuie să intervină statul să facă exproprieri la limita dintre Ilfov și celelalte județe, Călărași, Giurgiu, în nord cu Prahova – altfel nu vei dezvolta ceva de genul Vienei, de exemplu”, a precizat Octavian Berceanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

„Trebuie scoase mașinile parcate pe prima bandă a principalelor șosele”

Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, a mai declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că una dintre soluțiile pentru reducerea traficului din Capitală este scoaterea mașinilor parcate pe prima bandă a marilor bulevarde din oraș.

„Una din soluții (pentru reducerea traficului – n.r.) este să scoți mașinile parcate pe prima bandă pe șoselele principale din București, asta e clar. Trebuie să găsim locuri, să construim acele parcări suspendate, care există și în alte țări (…) Există și alte tipuri de parcări pe care le vedem și în alte orașe aglomerate, cum sunt Singapore, Tokyo, sau orașe mari din China, și funcționează foarte bine, au o capacitate foarte mare, pe o suprafață foarte mică, vorbim de dispunere pe niveluri, și atunci ele sunt o soluție”, a declarat Octavian Berceanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase