VIDEO EXCLUSIV | Ce mostre esențiale ar fi trebuit să preleveze autoritățile în 24 de ore de la câinii de pe Lacul Morii, unde a fost ucisă Ana Oros. Tudor Tim Ionescu: „Acum este tardiv”

Publicat: 24/01/2023, 16:49

Tudor Tim Ionescu, expert în politici de protecție a animalelor și fost consilier general la Primăria Capitalei, a precizat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că autoritățile ar fi trebuit să preleveze suc gastric de la câinii care se află în curțile din zona unde a fost ucisă Ana Oros, care a fost sfâșiată de animale.

În perioada 2016 – 2022, Tudor Tim Ionescu a fost consilier general al Municipiului București și a precizat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, care au fost măsurile luate în acea perioadă în ceea ce privește câinii comunitari.

„În primul rând, ASPA a pus GPS-uri pe toate mașinile prinzătorilor. Prinzătorii au trecut prin specializări, astfel încât să nu mai traumatizeze câinii în momenutul în care îi iau. Campanii de sterilizări. În trei ani, aproape 30.000 de animale au fost sterilizate gratuit. Câini și pisici. Campanii de promovare a adopțiilor. Ameliorarea condițiilor din adăposturi, care erau lagăre, nu spun că acum este Paradis”, a declarat Tudor Tim Ionescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Potrivit lui Tudor Tim Ionescu, autoritățile ar fi trebuit să preleveze suc gastric de la toți câinii aflați în curțile de lângă locul în care a murit Ana Oros.

„De ce nu s-a făcut în primele 24 de ore la Lacul Morii o prelevare a sucului gastric de la toți câinii din curțile din împrejurimi?! Să vedem dacă la vreunul din câinii care erau în curți există ADN-ul victimei, din păcare al doamnei Oros. Acum este tardiv.

Poliția Națională este singura care poate să dispună intrarea pe o proprietate privată și să dispună confiscarea vreunui animal”, a precizat Tudor Tim Ionescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Care sunt zonele din București unde poți fi atacat de haitele de câini agresivi. Tudor Tim Ionescu: „Sfatul meu este să se evite aceste locuri”

Tudor Tim Ionescu a enumerat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” zonele din Capitală unde se descarcă animale din alte localități.

„Riscul este ca această tragedie (moartea Anei Oros – n.r.) să se mai repete. Sper să nu se mai repete, sper ca nici măcar o mușcătură să nu mai existe, sau un atac al unui alt animal. În zonele periferice, limitrofe Bucureștului, sunt puncte de descărcare a câinilor.

Prelungire Drumul Taberei, Delta Văcărești, Pantelimon, spre comună, zona de Colentina, Lacul Tei, partea aceea dinspre autostradă”, a precizat Tudor Tim Ionescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase