VIDEO EXCLUSIV | Octavian Berceanu: „Bucureștiul are nevoie de specialiști din afară, care să construiască o viziune și un proiect de oraș. Eu nu i-am văzut în Primăria Capitalei”

Publicat: 26/09/2022, 21:00

Octavian Berceanu, fost comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Primăria Capitalei are nevoie de specialiști din alte țări pentru dezvoltarea Bucureștiului.

„Niciun oraș din lumea asta mare nu este administrat de un singur om, ci de o structură. Ca să administrezi un oraș precum Bucureștiul, care are niște deficite, și este cu niște etape importante în spatele celorlalte orașe din Europa, cel mai ușor este să aduci niște specialiști de afară. Eu nu i-am văzut niciodată în Primăria Capitalei. Alte orașe au făcut lucrul acesta, și-au dat seama că nu au capacitate managerială, cu oameni, sau au făcut concursuri că să aducă oameni, și nu au găsit pe piață. Și atunci, cel mai bine este să-ți aduci oameni de afară ca să-ți construiască o viziune și un proiect de oraș”, a declarat Octavian Berceanu, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Potrivit fostului comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, Bucureștiul are nevoie de un Plan Urbanistic de dezvoltare, care să cuprindă și localitățile din zona metropolitană.

„Bucureștiul are nevoie de un Plan Metropolitan”

„Cea mai mare greșeală în momentul de față a Bucureștiului, și datează de cel puțin 20 de ani, este că lucrăm pe un Plan Urbanistic General, și nu pe un Plan Urbanistic Metropolitan, care să includă și infrastructura și restul comunelor mari, care fac parte din București.

Cred că acesta este primul pas pe care trebuie să-l facem. Să avem un Plan Urbanistic Metropolitan, cu întreaga infrastructură de transport, cu utilități, cu școli, cu tot ce înseamnă dezvoltarea unui oraș, care să cuprindă toate micile orășele din jurul Bucureștiului: Berceni, Chiajna, care este un oraș în sine”, a mai precizat Octavian Berceanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase